Babası Recep Güllübaş’ın (65) akli melekelerinin yerinde olmadığını, yaşadığı mahallede yardım alamadan yaşayamadığını ve mahalle sakinlerinin baktığını öğrenen Emin Güllübaş, babasını Yunusemre ilçesindeki kendi evine götürdü ancak babası evde kalmayı istemeyerek yeniden Sancaklı Bozköy’deki evine geri döndü.

Manisa Otuz Yıl Sonra Babasına Kavuştu Ama (9)

Ne dediyse babasını evinde kalmaya ikna edemeyen Emin Güllübaş, babasını haftada en az 1 gün evine götürerek banyosunu yaptırdığını, eşyalarının yıkanarak temizlendiğini belirterek, yemek ihtiyacını da elinden geldiği kadar görmeye çalıştığını kaydetti.

Manisa Otuz Yıl Sonra Babasına Kavuştu Ama (8)

Babasının yıllardır yıkık virane bir alanda elektriği, suyu ve tuvaleti olmayan virane bir yerde yaşadığını gördüğünü ve yaşam standartlarını yükseltmek istediğini ifade eden Güllübaş, ancak maddi imkansızlıklardan dolayı babasının kaldığı virane yeri tamir ve tadilatını yapamadığını belirterek, belediye yetkililerinden evin tadilatına yönelik yardım talebinde bulundu.

Manisa Otuz Yıl Sonra Babasına Kavuştu Ama (7)

“Babamızdan 30 yıldan beri ayrıyız”

Anne ve babasının 30 yıl önce ayrılması ardından 9 kardeş, birlikte büyüdüklerini anlatan Güllübaş, “Babamı 30 yıl hiç görmedim, birkaç kere yaşadığımız mahalleye geldik, aradık ama haber alamadık. Sonra işlerden dolayı yaşadığımız olaylardan dolayı göremedik, aramızdaki bağlar koptu.” Dedi

Manisa Otuz Yıl Sonra Babasına Kavuştu Ama (4)

4 ay önce babamdan haber aldık

Babalarından yaklaşık 4 ay önce haber aldıklarını belirten Güllübaş, “Mahalleden aradılar, 4 ay önce. Babam aklımda yerinde değil, işte herkesten para istiyor. Zor durumda diye söylediler. Ben kendim de zor durumdayım. Sonra geldim. 3 ay 4 aydan beri babama haftada bir gün yemek getiriyorum, banyo yaptırıyorum, üst kıyafetlerini yıkıyorum. Elimden geldiği kadar maddi manevi yardımcı olmaya çalışıyorum” dedi

Manisa Otuz Yıl Sonra Babasına Kavuştu Ama (5)

Evimde kalmak istemiyor

Babasının kaldığı yerin çok virane ve yıkık bir yer olduğunu ifade eden Güllübaş, “Bir odada yaşıyor belediyenin yeşil alanında, tapusu yok. Babama evime götüreyim dedim bakımevine götürelim yerleştirelim dedim, kabul etmedi çünkü burada doğdu, burada ölmek istediğini söylüyor, evinden ayrılmak istemiyor. Bana bir gece gelse bile durmuyor. 2 saat 3 saat duruyor banyosunu yaptırıyorum, kıyafetlerini yıkıyorum yemeği yiyor geri götürün beni diyor.” Dedi.

Manisa Otuz Yıl Sonra Babasına Kavuştu Ama (3)

Baba Güllübaş evinden ayrılmak istemiyor

Oğlu Emin Güllübaş’ı 30 yıl sonra gören ve konuşma zorluğu çeken baba recep Güllübaş ise gözyaşlarını tutamayarak “(Oturduğu yeri işaret ederek) buralar bizim ya, diğer kapıya kadar buralar hep ebemin kardeşimin. O kapıdan bu kapıya kadar hepsi bizimdi. Ben oturuyordum burada. Buraya ev yaptılar o zamanlar. Kapı örttüler, ben odaya gittim, kapıyı kapattım, duvar ördüler. Odanın tavanı göçük yağmur alıyor.” Dedi.

Manisa Otuz Yıl Sonra Babasına Kavuştu Ama (1)

Evini geçindirmek için 5 ayrı yerde çalışıyor

Babasını öyle gördükten sonra empati yaptığını vurgulayan Güllübaş, “Çocuğumdan birisi otizmli olduğu için babamı da kaderini terk edemiyorum. O bizi 30 yıl bakmadı anne babalık yapmadılar ama ben babama hani bir vazifem anne babadır dedim atamdır dedim. Elimden geldiği kadar koşmaya çalışıyorum. 5 işte çalışıyorum 5 işin arasında babama da arada yemek getiriyorum. Banyosunu yaptırıyorum, kıyafetlerini yıkıyorum. Haftada bir defa bunları yapabiliyorum.” Dedi

Manisa Otuz Yıl Sonra Babasına Kavuştu Ama (2)

Belediyeden destek bekliyorlar

2017 yılında evlerinin yandığını ve maddi açıdan büyük sıkıntı içinde olduğunu söyleyen Güllübaş, Şehzadeler Belediyesine başvuru yaptığını belirterek, evdeki çöplerin temizlendiğini söyledi.
Şehzadeler Belediyesi Fen İşlerinden ekip geldiğini ve evde inceleme yaptığını da hatırlatan Güllübaş, “Evde, tuvalet ve banyo tadilatı için yardım istedim. Yeşil alan olduğu için yardım edemeyeceklerini söyledi ama inşaat malzemesini vereceklerini söylemişlerdi. Ancak aradan 4 ay geçti haber bekliyoruz, hala da gelmedi. Şehzadeler Belediyesi’nden babamın bu odasının iyileştirilmesini, tadilat yapılmasını, bir tane wc ile banyo yapılmasını en azından burada haftada bir kere geldiğinde burada banyo yaptırayım. En azından daha rahat olsun kıyafetlerini en azından kendi evimde götürüp yıkarım ama banyosunu burada yaptırayım, tuvaleti yok, banyosu yok sadece ölene kadar da burada kalmak istiyor.” Diyerek yardım talebinde bulundu.

Manisa Otuz Yıl Sonra Babasına Kavuştu Ama (10)

Komşuları destek oluyor

Aynı sokakta ikamet eden ve Recep Güllübaş’ı yıllardır tanıdığını anlatan Komşu Dudu Emeksiz, “Ben komşusu oluyorum.Yalnız yaşıyor, rezil yani evinde bir düzen yok. Banyosu, tuvaleti yok. Evinin hiçbir düzeni yok. Yardımcı olursanız çok iyi olur.” diyerek durumu anlattı. (Eylem Tunç-Turgay Duyar)

Muhabir: TURĞAY DUYAR - EYLEM TUNÇ