Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kuraklığın yaklaştığı dönemlerde az su isteyen bitkiler hakkında üreticilere bilgilendirme yapıldı. 
İl Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde sudan otunun üretilmesini yaygınlaştırmak için, ilçedeki 85 üreticiye 950 dekar için 1250 kg Sorgum Sudan Otu’nun dağıtımı gerçekleşti. 

Manisa Tarımında 'Az Su Isteyen Bitki' Dönemi (1)


“9 ilçeye yüzde 75 devlet destekli hibeli tohum verdik”

Gördes ilçesi Güneşli Mahallesinde dağıtımı yapılan tohumların hasat çalışmasına katılan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk proje hakkında vatandaşları ve üreticileri bilgilendirdi. Bakanlık olarak kuraklık dolayısıyla daha az su tüketen bitkilere yoğunlaştıklarını Vurgulayan İl müdürü Öztürk;
“Son yıllarda yağışların azalması, yeraltı su kaynaklarının azalarak daha derinlerde çıkarılması ve bütün dünyada meydana gelen kuraklık stresi gibi faktörler alternatif bitkiler kullanılmasını gerekli kılmıştır. Bakanlığımız fazla su tüketimi olan bitkilerin yerine daha az su tüketimi olan veya kurağa dayanıklı bitkiler üzerinde çalışmalara başlamıştır.   Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında silajlık mısıra alternatif silajlık sorgum çeşitleri kullanılması düşünülmüştür. İlimizde Sorgum Sudan Otu Melezi Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi hazırlanmıştır. Gördes, Demirci, Kula, Alaşehir, Salihli, Turgutlu, Şehzadeler, Yunusemre ve Saruhanlı olmak üzere toplam dokuz İlçemizde  %75 devlet hibeli %25 Çiftçi katkılı 3.135 kg sorgum tohumu dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Projenin ilimiz ve üreticilerimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Manisa Tarımında 'Az Su Isteyen Bitki' Dönemi (7)

10 Ekim Perşembe Güncel Döviz Fiyatları 10 Ekim Perşembe Güncel Döviz Fiyatları

8 Ekim Salı günü gerçekleşen hasat çalışmalarına; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Gördes İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güngör Akyol, konu sorumlusu teknik personeller ve üreticiler katıldı.

Manisa Tarımında 'Az Su Isteyen Bitki' Dönemi (6)
 

Muhabir: ELİF YILDIRIM