Manisa’da son zamanlarda meydana gelen yangınlar nedeniyle Manisa Valiliği önlemler almaya devam ediyor. Sonn olarak Valilikten yapılan açıklamaya göre  Manisa’da hububat hasatı bir gün ara verilmesine karar verdi.

Yangın önlemeleri kapsamında döver biçerle hasat yasak

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi: 

“Meteoroloji İzmir Bölge Müdürlüğünce 14 Haziran 2024  Cuma günü (Bugün)  Manisa’Da sıcaklığın yüksek seyredeceği bildirilmiş olup, rüzgarında etkisiyle biçerdöver ile hububat hasadı yapılması durumunda yangın risklerinin artacağı değerlendirilmektedir.
Mezkur Kanunun 66. maddesi "İl genel kurulu veya idare kurulları yahut en büyük mülkiye amirleri tarafından kanunların verdiği yetkiye istinaden ittihaz ve usulen tebliğ veya ilan olunan karar ve tedbirlerin tatbik ve icrasına muhalefet eden veya müşkülat gösterenler veya riayet etmeyenler, mahallî mülkî amir tarafından Kabahatler Kanununun 32 nci maddesi hükmü uyarınca cezalandırılır...'' hükmünü amirdir.
Yukarıda açıklanan nedenlerle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması ve tarım arazilerimizdeki yangın riskinin azaltılması amacıyla 14.06.2024 tarihinde 1 (bir) gün süreyle biçerdöver ile hububat hasadı iş ve işlemlerinin durdurulmasına karar verilmiştir.”

Başkan Balaban açıkladı: 21 milyon lira ödenek kesildi! Başkan Balaban açıkladı: 21 milyon lira ödenek kesildi!

Yaptırım uygulancak

Öte yandan , bu karara uymayanlar hakkında kolluk kuvvetlerince Kabahatlar Kanununun 32. maddesine istinaden idari yaptırım kararı uygulanacağı da bildirildi.


 

Kaynak: HABER MERKEZİ