Manisa’nın Turgutlu ilçesine bağlı olan Akçapınar mahallesi sakinleri Turgutlu-Ankara yolu üzerinde  ilginç bir girişime imza attı. Mahalle sakinleri, yol üzerinde cinayete kurban giden Narin ve Leyla için fidan dikip levha astı. 

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 günlük arama çalışmalarından sonra dere kenarında cansız bedenine ulaşılan Narin’in tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Narin cinayet hakkında bir sürü kurum, kuruluş ve kişiler tarafından farkındalık oluşturmak ve unutulmaması için çalışmalar yapılıyor. 
Farkındalık oluşturma ve çocuk cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla yapılan girişimlerden biri de Turgutlu’dan geldi. 

Manisa Yoluna Narin Levhasi (3)

“Hem çocukların hem sürücülerin dikkatini çekmek istedik”

Akçapınar mahalle Muhtarı Ekrem Hayri Türk, Leyla Aydemir ve Narin Güran isimlerini yaşatmak için Turgutlu-Ankara karayolu üzerine mahalle halkı olarak levha diktiklerini açıkladı. Batıdan doğuya giden vatandaşların, dikkatini çekmek ve Leyla ile Narin’in unutulmasını önlemeyi amaçladıklarını açıklayan Muhtar Türk;
“Bu üzücü olayda kızlarımızın ismini yaşatmak için köyümüz de boş bulunan alanlara fidanlar dikerek isimlerini yaşatmak istedik. Aynı zamanda köyümüzde okula giden küçük çocukların da dikkati çekmek istedik.” dedi. 

“Doğuda yanan ateş batıyı da yakıyor”

Tüm Türkiye’nin 6 yıl arayla aynı acıyla kavrulduğunu söyleyen ve doğudaki ateşin batıyı da yaktığını vurgulayan Muhtar Türk;
“Fidanları Ankara kara yolu üzerine diktik. Bunu yapmamızın nedeni doğudan gelen araçların fidanları ve levhayı görmesini sağlayıp doğuda yanan ateşin batıyı da yaktığını bilmelerini istedim.” ifadelerini kullandı. 

Manisa Yoluna Narin Levhasi (1)

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

“Hepimiz bir olmak zorundayız”

Leyla Aydemir’in ve Narin Güran’ın böyle bir olaya kurban giden tek çocuklar olmadığını ve nerede zulüm gören çocuk varsa bir olmayız diyen Muhtar Türk son olarak şu ifadeleri kullandı; “Nerede çocuklara zulüm varsa doğu batı hiç fark etmez hepimiz bir olmak zorundayız.”
 

Muhabir: S. MELİS BAYRAM