Yunusemre’de dün Akgedik ve Osmancalı’da çıkan yangınlara anında müdahale edilirken can kaybı yaşanmadı. Yangınlara karşı uyarılarda bulunan Yunusemre Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 

“Küçük bir kıvılcım büyük bir felakete yol açabilir. Hava sıcaklıklarının yüksek seviyelere çıktığı, nemin düştüğü yaz aylarında orman yangını riski daha çok artmaktadır. Unutmayın ki sigara izmaritleri, mangal, yakılan ateş, gelişi güzel atılan şişeler orman yangınlarına neden olmaktadır. Küçük bir kıvılcımın ülkemizin ciğerleri olan ormanlarımızı yok etmesine müsaade etmeyelim. Şüpheli gördüğünüz durumları mutlaka ACİL 112 veya 177 ORMAN YANGIN İHBAR hattına bildirin. Orman yangınlarını önlemek elimizde.” İfadelerine yer verildi.

Şehzadeler Belediyesi’de uyarıda bulundu

Şehzadeler Belediyesi’de yangınlar karşı vatandaşlara uyarıda bulundu. Artan hava sıcaklıklarına dikkat  çekilen uyarıda şu ifadeler yer verildi:

13 yaşındaki çocuk otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti 13 yaşındaki çocuk otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti

“Hava sıcaklıklarının normalin üzerinde seyrettiği bu günlerde maalesef sık sık orman yangınları yaşanmaktadır. Yangın riskinin yüksek olduğu bu dönemde halkımızdan dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle rica ediyoruz.”

Öte yandan Manisa’da geçen yıla göre orman yangınlarında artış yaşandı.
 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK