Manisa Valisi Enver Ünlü’nün başkanlığıyla Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Vali Ünlü bağımlılığın her bugünün hem de geleceği tehdit eden küresel bir halk sorunu olduğunu vurguladı. 

Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Enver Ünlü’nün yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca ve kurul üyeleri katıldı.

Toplantı sırasında konuşma yapan Vali Ünlü, bağımlılıkla mücadele için görsel medyayı etkili kullanmanın önemi vurguladı. Vali Ünlü;
 “Bağımlılığın her türlüsünün önüne geçmek için bütün kamu kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız arasındaki koordinasyon ve iş birliği çok önemli.  Bu konuda yazılı ve görsel medyayı etkili kullanmamız gerekiyor.” dedi.

"Büyüklerimizden aldığımız bayrağı gençlerimize teslim edeceğiz"

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kaldığını söyleyen Vali Ünlü, 

Engelli gönüllü,  SMA'lı bebek için pazar pazar bağış topluyor Engelli gönüllü, SMA'lı bebek için pazar pazar bağış topluyor

“Bütün çocuklar, bizim çocuklarımız. Hiçbirini diğerinden ayırt etmeden hepsini sağlıklı bireyler olarak geleceğe güvenle bakan, iyimser, ülkemizin ve milletimizin milli değerlerine sahip çıkan gençler olarak yetişmesinden hepimiz sorumluyuz.  Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Bütün ümidimiz gençliktedir.’ Geleceğimizi gençlere emanet ediyoruz. Büyüklerimizden aldığımız bayrağı gençlerimize teslim edeceğiz. Ülkemizin geleceği olan sevgili gençlerimize sahip çıkmamız, onları korumamız lazım. Bunu da sadece kamu ile değil özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile koordinasyon sağlayarak topyekûn mücadele ile başarabiliriz.” şeklinde konuştu.


Toplantıda bağımlılık ile mücadelede 2024 yılının ilk 7 ayı hakkında değerlendirme sunumu yapıldı. MCBÜ Rektörlüğü Bağımlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile Yeşilay Manisa Şubesi tarafından bağımlılık alanındaki kurumsal faaliyetlerinin icmali, yaşadıkları sorunlar ve yapacakları faaliyetleri içeren sunum gerçekleştirildi.
Toplantı gündem maddelerinin görüşülüp önerilerin alınması ile sona erdi.
 

Muhabir: ELİF YILDIRIM