Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde yürütülen proje kapsamında Adana Seyhan Su Ürünleri ve Balık Üretim Tesisinden temin edilen 1.388.000 adet sazan yavrusu Manisa'daki baraj gölü ve göletlerde suyla buluştu.

Manisa’da Baraj Ve Göletlere 1 Milyon 388 Bin Sazan Balığı Yavrusu Bırakıldı (5)

Su kaynaklarında nesli tehlikede olan Sazan balıklarının tükenmemesi için Tarım ve Orman Bakanlığı ülke genelinde önlem anlama başladı.

Manisa’da Baraj Ve Göletlere 1 Milyon 388 Bin Sazan Balığı Yavrusu Bırakıldı (6)

Yunusemre İlçesi Bağyolu Gölet’indeki balıklandırma çalışmasına; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Ali Gök, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hakan Özcanoğlu, Yunusemre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Güleç ile konu sorumlusu teknik personeller katıldı.

Manisa’da Baraj Ve Göletlere 1 Milyon 388 Bin Sazan Balığı Yavrusu Bırakıldı (3)

Bakanlığın yürüttüğü proje kapsamında gerçekleştirilen Manisa barajlarına 1.388.000 adet sazan yavrusu salınması ile ilgili İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk açıklamada bulundu:

“Tarım ve Orman Bakanlığımızın yürütmüş olduğu “2024 Yılı Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında yapılan bu çalışmanın amacı iç sularda ve göletlerde Sazan popülasyonunun devamlılığını sağlamak, amatör balıkçılığı geliştirmektir. Göletlerdeki balık popülasyonun korunması ve gelecek nesillere bırakılabilmesi için su kaynaklarının korunması, kirletilmemesi ve amatör balıkçılarımızın avlanma sezonlarına ve avladıkları balıkların boy yasaklarına dikkat etmeleri önemlidir.

2023 yılında balıklandırılma faaliyetleri kapsamında; 34 adet göl, gölet ve barajlara 890.000 adet sazan balığı yavrusu bırakılmıştır. 2024 yılında ise, Adana Seyhan Su Ürünleri ve Balık Üretim Tesisisi’nde üretilen sazan balığı yavrularından 1.388.000 adet sazan yavrusu, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından İlimize getirilerek, 11 İlçemizdeki toplam 46 adet baraj, göl ve göletlere bırakılmıştır. Balıklandırma çalışmamızın İlimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Manisa’da Baraj Ve Göletlere 1 Milyon 388 Bin Sazan Balığı Yavrusu Bırakıldı (4)

Başkan Durbay esnaf ve vatandaşlarla buluştu Başkan Durbay esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Manisa’da Baraj Ve Göletlere 1 Milyon 388 Bin Sazan Balığı Yavrusu Bırakıldı (2) 

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU