Manisa Valisi Enver Ünlü, en kısa görev yapan valiler arasında yerini aldı. 2013-2014 yılları arasında bir yıl görev yapan Abdurrahman Savaş, Manisa’da en kısa süre görev yapan vali olarak biliniyor. Ünlü, Savaş’tan yalnızca bir ay fazla görev yaparak ikinci sıraya yerleşti. Manisa’nın son 25 yıllık tarihine bakıldığında, Ünlü’nün ayrılmasıyla birlikte şehirde 12 vali görev yapmış oldu. Bu sık değişimin son 25 yılda 12 valinin ortalama 2 yıl görev yaptığını ortaya koyuyor. 

Manisa’da Çeyrek Asırda 12 Vali Değişti (1)

Akhisar dikkat! 22 Eylül elektrik kesintisi Akhisar dikkat! 22 Eylül elektrik kesintisi

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Manisa Valisi Enver Ünlü, Vali-Mülkiye Başmüfettişi olarak atandı. Enver Ünlü’nün yerine ise Konya Valisi Vahdettin Özkan, Manisa Valisi olarak görevlendirildi. Bu kararnameyle birlikte 16 ilin valilerinde değişiklik yapıldı. Enver Ünlü, Manisa Valisi olarak sadece 13 ay görev yapabildi. Bu süre, son 25 yıl içinde Manisa’da görev yapan valiler arasında en kısa ikinci görev süresi olarak kayıtlara geçti. Daha önce 2013-2014 yılları arasında bir yıl görev yapan Abdurrahman Savaş, Manisa’da en kısa süre görev yapan vali olarak biliniyor. Ünlü, Savaş’tan yalnızca bir ay fazla görev yaparak ikinci sıraya yerleşti. Manisa’nın son 25 yıllık tarihine bakıldığında, Ünlü’nün ayrılmasıyla birlikte şehirde 12 vali görev yapmış oldu. Bu sık değişimin son 25 yılda 12 valinin ortalama 2 yıl görev yaptığını ortaya koyuyor. Vali Ünlü'nün görevinin sona ermesiyle birlikte Manisa’nın yeni valisi Vahdettin Özkan, 4 yıllık Konya Valiliği tecrübesiyle yeni görevine başlamış olacak. Manisalılar,, Enver Ünlü'nün ardından gelen yeni vali Vahdettin Özkan'ın şehre nasıl bir katkı sağlayacağını merakla bekliyor.

Manisa’da Çeyrek Asırda 12 Vali Değişti (5)

“Şehzadeler şehrine hizmet etmekten onur duydum”

Manisa Valisi Enver Ünlü,  19 Eylül Gaziler Günü kabul töreninde veda konuşması gerçekleştirdi. Konuşma sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Vali Ünlü, Manisa'da görev yapmaktan mutluluk duyduğunu ve şehri çok özleyeceğini dile getirdi. Ünlü, "Gaziler günü 19 Eylül benim göreve başladığım 13'üncü ayım dolduğu gün. 13 ay şehzadeler şehrinde güzel Manisa'mızda 710 yıllık Türk ve İslam beldesinde sizlere hizmet etmekten büyük onur duyduğumu ifade ederek şahsım, sevgili ailem adına bize gösterdiğiniz gösterdiğiniz sabır, anlayış, tahammül için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu toprakları bize vatan kılan Saruhan Bey'imizi saygıyla, rahmetle anıyorum. Burada saltanat tecrübesi kazanan Fatih Sultan Mehmet'i çağ açıp çağ kapatan o büyük komutanı büyük sultanı,  Kanuni Sultan Süleyman'ı, burada yetişip devlet yöneten kahraman şehzadeleri,  büyük devlet adamlarını da bu vesileyle saygıyla, rahmetle, minnetle anıyorum. Onların gölgesinde hizmet etmek bu güzel şehzadeler şehrine hizmet etmek, benim için büyük onurdu. Beni bu göreve layık gören başta Cumhurbaşkanı'mıza, devlet büyüklerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bir müddet sonra aranızdan ayrılacağım. Ama devlet memurluğu, memuriyet böyle. Ama hep kalbim burada. Çok güzel insanlar tanıdım. Her gittiğimiz şehirde, her gittiğimiz ilçede, kasabada, köyde, mahallede muhakkak bir şehit ailesini ya da bir kahraman gazimizi, kıymetli ailelerini bu toprakların tapusu olan aziz şehitlerimizin mübarek kabirlerini ziyaret etmeye çalıştım. Haklarınızı helal edin. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Sağolun" diye konuştu.

Muhabir: ALİ GÖZEN