Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde yıkılmak üzere olan bir bina tehlike saçıyor. Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde Peker mahallesinde yıkım çalışmalarına başlanan bina vatandaşlar için tehlike oluşturuyor. Yıkımı 1 hafta önce başlanan binanın çevresinde koruma önlemi olmaması ve çevrenin şerit ile kaplanmaması vatandaşların canlarını tehlikeye atıyor. 

Manisa'da Çökme Tehlikesi! Yağmur Suları Binayı Çatlattı (2)

Şehzadeler, Peker mahallesi Cumhuriyet caddesi üzerinden bulunan ve kentsel dönüşüm nedeniyle yıkımı 1 hafta önce başlayan bina, şiddetli yağmurların etkisiyle çökme noktasına geldi. Yıkımına en üst kattan başlanan binanın, orta katında biriken moloz yığınlarının arasına yağmur suyu doldu. Yağmur nedeniyle binanın üst katında biriken sular alt katlara atarak molozların arasında kaldı. Yağmurun etkisiyle ağırlaşan molozlar binanın çatlamasına sebep oldu. 
Binanın üst katından akan sular nedeniyle duvarlarda çatlaklar oluştu. Üst kattaki artan moloz yığınları ve yağmur suyu bir araya gelince binadan sesler gelmeye başladı. 

Manisa'da Çökme Tehlikesi! Yağmur Suları Binayı Çatlattı (3)

2 Eylül Pazartesi günü saat 19.00 sularında çevrede bulunan polis ekipleri binanın çökmek üzere olduğunu fark ederek vatandaşlara uyarıda bulundu. Binanın çevresini şerit ile çevreleyen polisler, kaldırımda yürüyen vatandaşları binadan uzak durmaları konusunda uyarılarda bulundu. 

Ruhsatsız tabanca ile yakalanan 2 şüpheli tutuklandı Ruhsatsız tabanca ile yakalanan 2 şüpheli tutuklandı

"Hiçbir güvenlik önlemi alınmadı"

Binanın yıkımı hakkında konuşan bir vatandaş; 

“Binanı yıkımı 1 hafta önce başladı. 1 hafta boyunca çevrede hiçbir güvenlik önlemi alınmadı ve bunu yıkım çalışması yapan arkadaşlara söylediğimizde ‘Kepenk ile kapandı ve üzerine yazı yazıldı’ dediler.  Yıkım çalışması için yeterli alanı kapatmamışlar. Yağmur da yağınca binanın içerisinde moloz ağırlaşarak kolanları çatlatmış” dedi

Muhabir: ELİF YILDIRIM