Manisa'da 2024-2025 egitim öğretim yılında ortaya çıkan sorunlar pes dedirtti. Yuntdağı Bölgesinde bulunan 3 mahallede taşımalı olarak başka bir mahallede egitim gören öğrenciler bu yıl ne yazık ki Milli Eğitimin azizliğine uğradı. Her yıl servis gelen mahallelere bu yıl servis gelmeyince bazı öğrenciler eğitimden mahrum kaldı. Veliler ise duruma tepki gösterdi. 

Yunusemre ilçesine bağlı Şamar, Beydere ve Sarınasuhlar Mahallelerinde bulunan öğrencileri her yıl Yagcılar Mahallesindeki okula taşıyan servisin bu yıl gönderilmemesi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne karşı tepkiye yol açtı. Veliler bir an önce bir servisin gönderilmesini bekliyor.

“Bizler çocuklarımız okusun vatana millete hayırlı evlatlar olsun istiyoruz”

Bu yıl çocuğunun 1.sınıfa başladığını fakat servisin olmaması nedeniyle zorluk yasadıklarını ifade Beydere Mahallesi'ndeki öğrenci velisi Halime Çetinkaya," Her yıl servisimiz geliyordu fakat bu yıl gelmedi. 4 tane öğrencimiz var köyde. Bizler çocuklarımız okusun vatana millete hayırlı evlatlar olsun istiyoruz. Şimdiye dek gelen servis bu yıl neden gelmiyor. Veliler olarak mağduruz. Milli eğitimden bir çözüm bekliyoruz “dedi. 

Yunusemre Belediyesi  personeline önem veriyor Yunusemre Belediyesi  personeline önem veriyor

“Yetkililerden bu konuyla ilgili çözüm bekliyoruz”

Onlar okusunlar bir meslek sahibi olsunlar istiyoruz diyen bir başka öğrenci Velisi ise, "Bu yıl öğrenci servisi gelmediği için çocuklarım bazen okula gidemiyor. Bizim geleceğimiz çocuklarımız. Onlar okusunlar bir meslek sahibi olsunlar istiyoruz. Onlar için tüm mücadelemiz. Ne yazık ki bu yıl servis görevlendirilmeyince mağdur olduk. Yetkililerden bu konuyla ilgili çözüm bekliyoruz" diye konuştu. 

Milli Eğitimin sorunun çözümü noktasında nasıl bir adım atacağı merak konusu oldu.

Muhabir: ELİF YILDIRIM