Manisa'da elektrik kesintilerinin artmasının ardından, aşırı sıcaklar nedeniyle trafolarda meydana gelen arızalar ve yangınlar olduğu belirtiliyor. Kent genelindeki trafolardan çıkan yangınlar ve arızalar, elektrik dağıtım şebekesinde ciddi aksamalara yol açarak vatandaşların günlük yaşamlarını olumsuz etkiliyor. Yetkililer, bu durumun özellikle yaz aylarında yoğunlaştığını ve bu dönemde trafoların aşırı yük altında kalarak arızalanma riskinin arttığını ifade ediyor. Ayrıca, Manisa'da altyapı çalışmalarının yoğunlaştırılması gerektiği ve mevcut elektrik şebekesinin güçlendirilmesi için çaba harcanması gerektiği vurgulanıyor. CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper ise özelleştirmeden dolayı elektrik kesintilerin yaşandığını öne sürdü. 

Manisa’da Elektrik Kesintilerinin Nedeni Belli Oldu (3)

Altyapı iyileştirmeleri yapılması gerekiyor

Elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşlar, özellikle sıcak yaz günlerinde mağdur oluyor. Evlerdeki elektrikli cihazların çalışmaması, günlük işlerin aksamasına ve yaşam kalitesinin düşmesine sebep oluyor. Bu durum özellikle sağlık hizmetleri gibi temel ihtiyaçların karşılanmasında da sıkıntılar yaratıyor. Manisa'da elektrik kesintilerinin çözümü için yetkililerin çalışmalarının hızlandırılması beklenirken, vatandaşlar da bu süreçte sabırla çözüm bulunmasını umut ediyor. Elektrik dağıtımı konusundaki altyapı iyileştirmelerinin önümüzdeki dönemde daha etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi, Manisa'nın yaşam kalitesini olumlu yönde etkileyecek adımlar olarak değerlendiriliyor. 

Manisa’da Elektrik Kesintilerinin Nedeni Belli Oldu (5)

“Fiziki olarak karanlığa mahkûm ettiniz”

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper ise elektrik kesintilerinin özelleştirme sebebiyle gerçekleştiğini ileri sürdü. Başkan Özalper,

“Manisa’mızda günlerdir elektrik yok. Elektrikteki özelleştirmenin sonuçlarını hep birlikte yaşıyoruz. 40 derece hava sıcaklığında hep birlikte elektriksiziz. Soğuk suyumuz yok, klimalarımız çalışmıyor. İnsanların zor bela aldığı yarım kilo kıyma buzdolabında çözüldü. Maalesef durumumuz bu. Özelleştirmenin bize kaybettirdiği her şey ortada. İşin bir ilginç kısmı da, evin bazı yerlerinde elektrik var bazı yerlerinde yok. 20 yıldır bizi karanlığa mahkûm ettiğinizi söyledik ama artık fiziki olarak da karanlığa mahkûm ettiniz. Hep özelleştirme olmuyor olmayacak, kamu yararı gözetin dedik ama dinlemediler. Şimdi tekrar söylüyorum, lütfen kendimize gelelim ve hep birlikte yanlış giden şeyleri çözelim” diye konuştu. 

Manisa’da Elektrik Kesintilerinin Nedeni Belli Oldu (1)

“İnsanlar somut adım bekliyor”

Neredeyse her gün elektrik kesintisi yaşadıklarını söyleyen Manisalı vatandaşlar, artık bu durumun çözülmesi için yetkililerden yardım istediklerini dile getirdiler. Manisalı vatandaşlar,

“Neredeyse her gün elektrik sorunu yaşıyoruz. Trafolar sürekli patlıyormuş veya yanıyormuş. Bu bizim sorunumuz değil. Vatandaşlar bunu çekmek zorunda değil. Artık insanlar somut adımlar bekliyor. Klimaları çalıştıramıyoruz. Sıcak yaz günlerinde kavruluyoruz. Manisa bunu hak etmiyor. Her zaman haberlerde bir ilçenin elektrikleri kesileceğini görüyoruz. Bunu yaşamak zorunda değiliz. Yetkililer bir çare bulmalı. Karanlıkta kalmak istemiyoruz” şeklinde konuştular. 

Meydana gelen deprem vatandaşları korkuttu Meydana gelen deprem vatandaşları korkuttu

Manisa’da Elektrik Kesintilerinin Nedeni Belli Oldu (2) 

Muhabir: ALİ GÖZEN