Tarım ve sanayi bakımından Türkiye’nin önemli şehirleri arasında yer alan Manisa’da, elektrik kesintileri yaşanıyor. Yaklaşık 30 gündür kısmı elektrik kesintileri şehirde devam ederken yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmıyor. Özellikle Manisa’da 45 dereceyi bulan hava sıcaklıklarının ardından kısmı elektrik kesintileri şehri karanlığa mahkûm bırakıyor. Altyapı yetersizliği ve personel eksikliği gibi nedenlerle, elektrik bakım ve onarım çalışmaları yeterince hızlı bir şekilde gerçekleştirilemiyor. Gediz Elektrik tarafından yapılan açıklamalarda, arızaların çözülmesi konusunda somut bir bilgi verilmemesi, vatandaşlar arasında endişe ve memnuniyetsizlik yaratıyor. Özellikle yaz aylarında artan enerji talebi ve yoğun klima kullanımı, trafolarda aşırı yüklenmelere ve çeşitli arızalara neden oluyor. Manisa’daki elektrik altyapısının bu durumun önüne geçmekte yetersiz kaldığı belirtiliyor. Ayrıca, yeraltı kablolarının arızaları için İzmir’den getirilen özel bir makinenin bulunmaması da bu sorunun çözümünü zorlaştırıyor. 

Manisa’da Elektrik Kesintilerinin Nedeni Belli Oldu! Oda Başkanı Sebebini Sıraladı  (5)

Günlük hayatı aksatıyor!

Manisa’nın çeşitli bölgelerinde yaşanan kesintiler, hem konutlarda hem de iş yerlerinde elektrik kesintilerine yol açarak günlük hayatı aksatıyor. Elektrik kesintilerinin yaşandığı bölgelerde vatandaşlar, enerji sağlayıcılarından konu ile ilgili açıklama ve çözüm bekliyor. Manisa’da yaşanan bu durum, enerji altyapısının iklim değişikliklerine nasıl tepki verdiğini ve bu gibi durumlarla başa çıkmak için ne tür önlemler alınması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Konu ile ilgili Manisa Meydan Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Manisa Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Rıfkı Taşkıncan, elektrik kesintileriyle birlikte üretim yapan çiftçinin ve sanayicinin zor durumda kaldığını kaydetti. 

Manisa’da Elektrik Kesintilerinin Nedeni Belli Oldu! Oda Başkanı Sebebini Sıraladı  (2)

“Gediz Elektrik, arızaları kısa sürede çözemiyor”

Manisa Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Rıfkı Taşkıncan, hava sıcaklıklarının 45 dereceyi geçtikten sonra Manisa genelinde elektrik kesintileri yaşandığı öne sürdü. Taşkıncan,

“Yaz aylarında evlerde elektrik kullanımı artıyor ve bu durum klima gibi yüksek enerji tüketen cihazların trafolarda yangın ve benzeri arızalara yol açmasına neden olabiliyor. Manisa'nın elektrik şebekesi yetersiz ve altyapı problemi bulunuyor. Önceden elektrik kesintileri kısa sürerken, günümüzde bu durum değişmiş durumda. Gediz Elektrik, arızaları kısa sürede çözemiyor ve bizler sürekli kendileriyle iletişime geçiyoruz, ancak net bir bilgi alamıyoruz. Vatandaşlar bizlere bu konuda sorular yöneltiyor, ama bu konuda yapabileceğimiz bir şey maalesef yok” diye konuştu. 

Manisa’da Elektrik Kesintilerinin Nedeni Belli Oldu! Oda Başkanı Sebebini Sıraladı  (3)

“Manisa’da altyapı çalışması yapılamıyor”

Manisa’da altyapı çalışmalarının yetersiz olduğunu ileri süren Başkan Rıfkı Taşkıncan, son olarak şunları söyledi:

“Gediz Elektrik’in yöneticileri sürekli değişiyor ve yeni gelen kişi konuya tam olarak adapte olamıyor. Bu durum, kesintilerin sürekli devam etmesine sebep oluyor. Manisa’nın merkezinde herhangi bir altyapı çalışması yapılamıyor. Ayrıca, yeraltı kablolarının arızalarında İzmir’den getirilen bir makine bulunuyor; Gediz Elektrik bünyesinde bu makineden maalesef mevcut değil. Bu eksiklik sorunlara neden oluyor. Altyapı çalışmaları eylül ayında başlaması gerekirken, sorun baş gösterdiğinde ilgilenmeye çalışılıyor. Bu nedenle de Manisalılar problem yaşıyor. Manisa, tarım ve sanayi şehri olarak öne çıkıyor. Bu durumları göz önünde bulundurarak yetkililerin altyapı çalışmalarını çok iyi yapması gerekiyor. Aksi takdirde, bu tür sorunlar sürekli olarak devam edebilir” şeklinde konuştu. 
 

Başkan Dutlulu’dan deprem açıklaması Başkan Dutlulu’dan deprem açıklaması

Manisa’da Elektrik Kesintilerinin Nedeni Belli Oldu! Oda Başkanı Sebebini Sıraladı  (1)

Manisa’da Elektrik Kesintilerinin Nedeni Belli Oldu! Oda Başkanı Sebebini Sıraladı  (5) 

Muhabir: ALİ GÖZEN