Manisa İl tarım ve Orman Müdürlüğü, yöresel ve ulusal fuarlarda gıda güvenilirliğinin sağlanmasına yönelik toplantı düzenlendi. Toplantıda, mevsimsel olarak hava sıcaklıklarının yükselmesi nedeniyle gıda kaynaklı vaka/salgınların artışını engellemek için kermes, yöresel ve ulusal fuarlar gibi gıda satış ve toplu tüketim yapılan yerlerde gıda güvenilirliğini sağlamak için yapılacak kontroller görüşüldü.
Toplantıya, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Ali Gök, Gıda ve Yem Şube Müdürü Dr. Defne Bacınoğlu, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Şehzadeler ve Yunusemre Belediye Başkanlığı, Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı kurum yetkilileri ile teknik personeller katılım sağladı.

“Tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından önem taşımaktadır”

Toplantında konuşan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, havaların ısınması ile birlikte oluşabilen gıda salgına dikkat çekti. Gerekli denetim ve tedbirlerin önemini vurgulayan Öztürk, 

Manisa’da 2014 model araba icradan satışa çıkarıldı Manisa’da 2014 model araba icradan satışa çıkarıldı

“Güvenilir Gıda arzının sağlanması ve tüketici sağlığının korunması amacıyla gıdanın üretim, satış, toplu tüketim, dağıtım vb. aşamalarında denetim ve kontroller 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce yürütülmektedir. İlimizde özellikle yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte oluşabilen gıda kaynaklı salgın yada vaka olayları ile karşılaşmamak için kurumlarımız ile koordineli şekilde gerekli tedbirlerin alınması kamu sağlığı ve tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından önem taşımaktadır. Sağlıklı ve güvenilir gıda için gıda denetimlerimiz devam etmektedir. Vatandaşlarımız karşılaştıkları sorunları İl/İlçe Müdürlüklerimize bizzat başvurarak veya Alo 174 Gıda Hattı’nı arayarak bildirebilirler” ifadelerine yer verdi.

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK