Manisa’da kaç tane sokak hayvanı olduğu merak ediliyor. Bu sokak hayvanları arasında kaç tanesinin kısırlaştırılacağı ve net sayısını Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek açıkladı. 


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, geçtiğimiz günlerde ‘Yeni Manifesto’ isimli programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve Manisa’daki sokak hayvanlarıyla ilgili önemli bilgileri paylaştı. Başkan Zeyrek, Manisa genelinde sokaklarda yaşayan hayvan sayısının 35 bin olduğunu açıkladı. Zeyrek, bu büyük rakamın yanı sıra, belediye olarak sokak hayvanlarının sağlığını ve yaşam koşullarını iyileştirmek için kapsamlı bir çalışmanın yürütüleceğini belirtti. Bu çerçevede, Manisa’da 18 bin sokak köpeğinin kısırlaştırılacağı bilgisini verdi. Kısırlaştırma çalışmaları, sokak hayvanlarının üremesini kontrol altına almayı ve böylece nüfus artışını engellemeyi hedefliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), sokak hayvanlarının korunmasını amaçlayan önemli bir kanun teklifi kabul edildi. Yeni düzenlemede sokak köpeklerinin toplatılmaması halinde belediyelere ciddi yaptırımlar uygulanması kanunda yer alıyor. 

Manisa’da Kaç Tane Sokak Hayvanı Bulunuyor Başkan Zeyrek Net Sayıyı Açıkladı (4)

Manisa’dan çok anlamlı ‘Narin’ tepkiler Manisa’dan çok anlamlı ‘Narin’ tepkiler


Mama ve aşı desteği verilecek

Sokak hayvanları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Ferdi Zeyrek,

“Kısırlaştırmaları yaptıktan sonra eğer ki vatandaşa zarar vermeyecek nitelikteki olan sokak hayvanlarımızı, canlarımızı aldığımız yere bırakacağız. Yasa zaten tam oluşmadı. Yasada değişiklikler olacağını ön görüyorum. Şu anda Manisa'nın genelinde kısırlaştırma yapılması gereken yaklaşık 18 bin civarında sokak hayvanımız var. Manisa sokaklarında şu anda 35 bine yakın sokak hayvanımız bulunmakta. Onlar bizim canımız. Onlara sahip çıkmak, onları hayatın içerisinde var edebilmek için çok önemli projelerimiz olacak. Özellikle sokak hayvanlarının sahiplenilmesi bu konuda çok önemli. Çünkü tek başına Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin mücadele edebileceği bir konu değildir. Halkımızın tek bir vücut halinde mücadele etmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Artık sokak hayvanlarını sahiplenen vatandaşa mama desteği, aşı desteği, hatta su faturalarını da indirim bile yapacağız. Yeter ki o hayvanların sahiplensin. Evsiz dışarıda kalmasınlar. Onları ben çok önemsiyorum. Onlar benim için çok değerli” diye konuştu. 

Manisa’da Kaç Tane Sokak Hayvanı Bulunuyor Başkan Zeyrek Net Sayıyı Açıkladı (5)


Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, sokak hayvanlarının yaşam standartlarını yükseltmek ve şehirdeki hayvan nüfusunu daha sürdürülebilir bir şekilde yönetmek için çeşitli projeler ve iş birlikleri geliştirmeye devam edeceği belirtiliyor. Bu adımlar, hem hayvanseverler hem de genel kamuoyunda olumlu bir karşılık bulması bekleniyor.

Manisa’da Kaç Tane Sokak Hayvanı Bulunuyor Başkan Zeyrek Net Sayıyı Açıkladı (2)
 

Muhabir: ALİ GÖZEN