Manisa Valiliği yarın il genelinde etkili olacak yağışlar için vatandaşları uyardı. Valilikten yapılan açıklamada rüzgarın etkisiyle yaşanabilecek baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini bilidirildi.


Spil’de kar bekleniyor


Valilikten yapılan açılamada,

“İlimizde yer yer aralıklarla devam eden yağışların yarın il genelinde zaman zaman kuvvetli olarak devam etmesi, yarın öğle saatlerinden itibaren Özellikle Demirci, Gördes, Selendi ilçeleri ile Salihli doğu ve güney mahallelerinde, yarın gece ise özellikle Manisa Merkez, Saruhanlı, Kırkağaç, Soma, Akhisar, Selendi, Turgutlu ilçelerimizde gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olması, pazar sabah saatlerinden itibaren ise havanın soğumasıyla beraber yağışların Kırkağaç, Köprübaşı, Kula, Selendi ilçeleri ile Salihli doğu ve güney mahalleleri, Bozdağ ve Spil yüksek kesimlerinde kar şeklinde görülmesi bekleniyor.” ifadelerine yer verildi.

Manisa'da 50 yıllık su sorunu çözüme kavuştu Manisa'da 50 yıllık su sorunu çözüme kavuştu

Baca zehirlenmesine dikkat
Öte yandan valilikten beklenen fırtınaya karşıda uyarıda bulunuldu. Valilikten yapılan uyarıda,

“Yarın öğle saatlerinden sonra rüzgarın güney-güneybatı yönlerden fırtına şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” denildi

Kaynak: Derya Öztürk