Manisa’da sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi elektrik tüketimini artırırken, Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bulunan Kuyumcular Çarşısı’nda artan elektrik tüketimi yüzünden yer altındaki kablolar yandı. Yeraltında ki kabloların yanması geceden beri Kuyumcular çarşısında sürekli elektrik kesintisi yaşanmasına neden oldu.

Manisa'da Ki Sıcaklıklar Elektrik Tüketimini Artırdı (8)

Meydana gelen elektrik sıkıntısı nedeniyle esnaflar özellikle kuyumcu esnafı büyük sorun yaşadı. Kuyumcular Çarşısının bir kısmında elektrik varken bir kısmında elektrikler sürekli gidip geldi.

Gediz ekipleri kesintiden etkilenen yerlere mobil jeneratör ile elektrik verirken, diğer taraftanda kablonun olduğu trafoyu tamir etmeye başladı. 

Manisa'da Ki Sıcaklıklar Elektrik Tüketimini Artırdı (6)

OSB kavşağı ne zaman bitiyor? Açıklandı! OSB kavşağı ne zaman bitiyor? Açıklandı!

Elektrik kesintileri nedeniyle esnaflar olarak büyük sorun yaşadıklarını dile getiren Manisa Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Erkan Özşen,

“Kepenklerimizi açsak kapatamıyoruz, kapatsak açamıyoruz. Kuyumcular Çarşısı olarak sürekli elektrik sıkıntısı yaşıyoruz. Burası ticaretin yoğun bir şekilde yaşandığı bir alan. Elektrikler kesilince iş yapamıyoruz. Yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bu soruna bir an önce çözüm bulsunlar” diye konuştu.

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU