Kahramanlarla birlikte yürüdüler Kahramanlarla birlikte yürüdüler

Manisa’da 21 Ağustos’ta Diyarbakır’da kaybolan ve 19 günlük arama çalışmalarının ardından 9 Eylül Pazar günü cansız bedenine ulaşılan Narin için Manisa’da eylem yapılacak. 
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Şubesi, Diyarbakır’da 21 Ağustos günü kaybolan ve 9 Eylül’de çuvalın içinde cansız bedenine ulaşılan Narin için eylem düzenleyecek. Tüm Türkiye’nin konuştuğu Narin cinayetinde anne, baba ve amcalar olmak üzere 22 kişi adliyeye sevk edildi. 19 gün boyunca Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan arama çalışmalarının sonucunda Narin’in cansız bedeni bir çuvalın içinde kıyafetleri ile beraber dere yatağında bulundu. 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Manisa’da Narin cinayetine sessiz kalmadı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Şubesi, canice katledilen Narin için 13 Eylül Cuma günü saat 19.00’da Manolya Meydanı’nda bir eylem düzenleyecek. 

Narin’e ne oldu?

21 Ağustos günü Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narinden acı haber 9 Eylül Pazar günü geldi. Tüm Türkiye’yi yasa boğan ölüm haberinin ardından, Narin’in Mahalle Muhtarı olan amcası, annesi ve babası dahil olmak üzere 23 kişi adliyeye sevk edilmişti. Adliyeye sevk edilen 23 kişiden 1’i serbest kaldı. Narin’in cansız bedeninin bulunmasının ardından N.B isimli bir itirafçı, Narin’in öldürüldükten sonra 200 bin TL Karşılığında dereye götürdüğünü açıkladı. Narin’in ölümü hakkında bir sürü iddia ortaya atıldı. Sabah programlarında sunuculuk yapan gazeteci Didem Arsalan Yılmaz, canlı yayın sırasında Narin’in annesi ve amcanın arasında bir ilişki olduğunu ve Narinin onları uygunsuz bir şekilde yakaladığı için öldürüldüğü söyledi. 


 

Muhabir: ELİF YILDIRIM