Şehzadeler, Yunusemre,  Gölmarmara, Turgutlu ve Alaşehir ilçelerinden gelen 50’den fazla kursiyer geleneksel Türk Okçuluğunu yaymak için eğitim almakta. Eğitmen sevda barış tarafından verilen okçuluk eğitimleri Şehzadeler 75. Yıl Gençlik Merkezi’nde hafta içi her gün olacak şekilde.

Kurs kapsamında verilen okçuluk eğitim alanına gelen Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlyas Kayaokay, kursiyerleri ziyaret etti.

Manisa’da Okçular Yetişiyor (4)

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlyas Kayaokay,

Başkan Dirikli:” Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sesleniyoruz” Başkan Dirikli:” Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sesleniyoruz”

“Okçuluk eğitimi için sadece Şehzadeler değil, ilçelerden de gelenler olmakta. Halk Eğitim Merkezimiz öncülüğünde Şehzadeler İlçe Spor Müdürlüğü’nün destekleriyle hem merkezde hem ilçelerde geleneksel okçuluğu yayıyoruz,  eğitimler veriyoruz. İlçelerden okçuluk eğitimi almak isteyenler, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile bu eğitimi alıyorlar. Şu an Alaşehir, Gölmarmara, Turgutlu ilçelerimizden gelip okçuluk eğitimi alanlar var.  Eğitimin güzel verimli ve hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadeleri kullandı.

Manisa’da Okçular Yetişiyor (1)

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlyas Kayaokay, eğitim alan kursiyerlerle birlikte ok atışı yaptı. Okçuluk eğitiminin ciddi bir iş ve beceri gerektiğini açıklayan Okyar, kursiyerlere başarı diledi.

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi’nde okçuluk kursunda eğitmen olan Ediz Barış, Geleneksel Türk okçuluğu eğitimine talebin çok fazla olduğunu ve çocuğu sayesinde kendisinin de okçuluğu öğrendiğini dile getirdi. Bu eğitimlerin gerçekleşmesinde emeği geçen Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlyas Kayaokay’a, tesisler konusunda destek sağlayan Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk’e, Şehzadeler İlçe Spor Müdürü Erhan Özel’e teşekkür etti.

Manisa’da Okçular Yetişiyor (3)

Muhabir: RESULENUR KANTAR