İl genelinde eş zamanlı olarak yürütülen denetimler, 14 Ekim-25 Ekim 2024 tarihleri arasında farkındalığı artırmak amacıyla hız kazandı.

Denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, yapılan kontrollerin, 5996 sayılı Kanun çerçevesinde “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği” ve “Okul Gıdası Hakkında Tebliğ”e uygunluk açısından gerçekleştirildiğini belirtti. Denetimler sırasında genel ve özel hijyen koşulları, kantinlerde satılan gıdaların uygunluğu, muhafaza koşulları ve son tüketim tarihleri gibi unsurlar titizlikle inceleniyor.

Manisa’da Okul Kantin Ve Yemekhanelerinde Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı (1)

Öztürk, yıl boyunca yapılan rutin kontrollerin yanı sıra, öğrencilerin tüketim alışkanlıklarının sağlıklı gelişmesi ve güvenilir gıda arzının sağlanmasının önemine dikkat çekti. Bu amaçla okul ve yurt kantinleri ile yemekhanelerinde sıkı denetimlerin sürdürüleceğini vurguladı.

Manisa’da Okul Kantin Ve Yemekhanelerinde Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı (4)

Şehzadeli miniklerin Cumhuriyet coşkusu Şehzadeli miniklerin Cumhuriyet coşkusu

Gıda kontrol görevlileri, yemekhane ve kantinlerin hijyen koşulları, personelin hijyen eğitim belgeleri, ürünlerin muhafaza ve sunum koşulları, son tüketim tarihleri ve hammadde izlenebilirliği gibi konuları denetliyor. Mevzuata uymayan işletmelere ve ürünlere ise idari yaptırımlar uygulanıyor.

Manisa’da Okul Kantin Ve Yemekhanelerinde Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı (3)

24 Ekim 2024’te Manisa Sosyal Bilimler Lisesi’nde gerçekleştirilen denetimlere, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Ali Gök, Gıda ve Yem Şube Müdürü Dr. Defne Bacınoğlu ve kontrol görevlileri katıldı. Ayrıca, vatandaşların gıda güvenliğiyle ilgili karşılaştıkları sorunları Alo 174 Gıda Hattı’na veya il/ilçe müdürlüklerine bildirebilecekleri hatırlatıldı.

Manisa’da Okul Kantin Ve Yemekhanelerinde Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı (5)

Manisa’da Okul Kantin Ve Yemekhanelerinde Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı (6)

Muhabir: BENZA GÜRLER