26 Eylül Perşembe  Döviz Fiyatları 26 Eylül Perşembe  Döviz Fiyatları

Manisalı çiftçilerin bu yıl yüksek rekolte beklediği pamuk ve zeytinde hasat zamanı geldi çattı. Üreteciler ve işçilerin gözü Ziraat odalarının açıklayacağı işçi ve makine ile toplama ücretlerine çevrildi. 

Manisa’da zeytin üretiminde zirvede yer alan Akhisar’da bu yıl zeytin ve pamuk ihracatı başladı. Bu yıl Manisalı çiftçiler sağanak yağışlardan dolayı zor durumda kaldı. Üzüm üreticilerinin  yaşadığı zorluklardan sonra çiftçilerin umudu zeytin oldu. 

Manisa zeytinde Türkiye genelinde Manisa’da yılın ilk yarısında 524 bin dekar alanda 187 bin ton zeytinyağı üretimi ile zirvede yer aldı. 
Zeytin ve üzüm kadar olmasa da Manisa’da oldukça fazla üretilen pamuk için de hasat çanları çalmaya başladı. 


Pamuk ve Zeytin toplama ücretleri ne kadar?

Akhisar ve Şehzadeler Ziraat Odası gerçekleştirilen meclis toplantısının ardından üretici ve işçilerin en çok beklediği toplama ücretlerini açıkladı. Akhisar Ziraat Odası günlük 8 saat çalışma baz alınarak, günlük zeytin taşıma ücretinin kişi başı 850 TL olduğunu açıkladı. Odadan yapılan açıklamaya göre, günlük yatılı zeytin toplama ücreti 800 TL, 3 günlük dayıbaşı ücretinin ise 25 kişiden fazla çalışanın olduğu arazilerde bin TL olduğu belirtildi. 

Manisa İl Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından Şehzadeler Ziraat odası pamuk ücretlerinde geçen yıla oranla pek bir farklılık olmadığını açıkladı. 
KDV dahil makine ile dökme pamukları toplanma ücreti bin 200 TL olarak acıkandı. Pamur toplama ücretlerinde Balyalı makine ile yapılan toplamada KDV dahil toplam ücret bin 400 TL olarak belirlendi

Muhabir: ELİF YILDIRIM