Manisa Büyükşehir Belediyesi, disleksi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla  hizmet içi eğitim düzenledi. 8 Ekim Dünya Disleksi Farkındalık Günü çerçevesinde düzenlenen eğitimde, disleksi tanılı bireylere ve ailelerine destek olmak için önemli bilgiler verildi.

Manisa’da personellere disleksi farkındalık eğitimi

MASKİ Konferans Salonu’nda yapılan eğitime Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Meliha Çavuşoğlu Kılınçlar ve Halk Eğitim Şube Müdürü Serap Gücüyen katılım sağladı.Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki MABEM ve ÇKSM öğretmenleri ile Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Çocuk Eğitim Merkezleri’nde görevli öğretmenler de seminere katıldı.

Eğitimde Disleksi nedir, belirtileri nelerdir ve nasıl tedavi edilebilir gibi sorulara yanıt aranırken, disleksili çocukların eğitim hayatlarında karşılaştıkları zorluklar ve bu zorlukların üstesinden gelme yolları konuşuldu.

Manisa’da personellere disleksi farkındalık eğitimi

Türkiye’nin ilk resmi disleksi merkezi İzmir Akademi Disleksi'nin kurucu uzmanları Mine Gür ve Gökhan Karatepe, disleksinin sadece bir öğrenme güçlüğü olduğunu ve doğru yöntemlerle aşılabileceğini ifade etti.

MCBÜ'lü bilim insanları Dünya listesinde MCBÜ'lü bilim insanları Dünya listesinde

Manisa’da personellere disleksi farkındalık eğitimi

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU