
Yunusemre ve Şehzadeler ilçeleriyle başlayan program, Salihli, Akhisar, Soma ve Alaşehir’de devam etti. Önümüzdeki haftalarda diğer ilçelerde de gerçekleştirilecek buluşmalarda, sağlık çalışanlarının görüş ve önerileri alınarak sağlık hizmetlerinde iyileştirmeler hedefleniyor.
“Sağlıklı Manisa” için sahadayız
Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Hedefimiz, ‘Sağlıklı Türkiye Yüzyılı’ vizyonuyla ‘Sağlıklı Manisa’ oluşturmak. Bu kapsamda her hafta farklı ilçeleri ziyaret ederek sağlık çalışanlarıyla ve halkımızla bir araya geliyoruz. Yapılan istişareler doğrultusunda aile hekimleri, hastane hekimleri ile kamu ve özel sektör arasında güçlü bir koordinasyon sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
Dijital entegrasyon sistemi sağlık hizmetlerini kolaylaştırıyor
Ocak 2025 itibarıyla devreye alınan dijital entegrasyon sisteminin sağlık hizmetlerine büyük katkı sağladığını vurgulayan Karaca, aile hekimlerinin gerekli durumlarda hastalarını doğrudan ilgili uzman hekime yönlendirebildiğini belirtti. Bu sayede hastaların sağlık hizmetlerine daha hızlı erişebildiğini aktaran Karaca, yeni sistemin hastanelerdeki yoğunluğu azaltmayı ve koruyucu sağlık hizmetlerini güçlendirmeyi hedeflediğini söyledi.
Normal doğum teşvik ediliyor
Anne ve bebek sağlığının öncelikli konular arasında yer aldığını ifade eden Karaca, Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği %15’lik ideal sezaryen oranının Türkiye’de halen üzerinde olduğunu belirterek, bu oranı düşürmek için “Normal Doğum Eylem Planı”nın uygulamaya konulduğunu açıkladı.
Manisa İl Sağlık Müdürlüğü olarak, güvenli doğumu ön planda tutarken anne adaylarının konforunu ve mahremiyetini gözeterek normal doğumu teşvik ettiklerini belirten Karaca, bu kapsamda hastanelerde Gebe Okulları ve Gebe Bilgilendirme Sınıfları açıldığını, uzman ebeler tarafından anne adaylarına doğum öncesi eğitimler verildiğini söyledi.