1 kilo uyuşturucu ele geçirildi 2 kişi tutuklandı 1 kilo uyuşturucu ele geçirildi 2 kişi tutuklandı

Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Karaköy mahallesinde otobüse binen Şehit Gazi Aileleri Koruma ve Kalkındırma Derneği Genel Başkanı İbrahim Sagun, otobüs şoförü tarafından darp edildi.

Dün (5 Eylül Perşembe) öğlen saatlerinde Akgedik’e gitmek için 14 numaralı otobüse binan İbrahim Sagun ve şoför arasında iddialara göre tartışma çıktı. Karaköy’den otobüse binen Sagun, otobüs şoförü tarafından sanayi bölgesinde indirilerek, sözlü şiddete uğradı.

 Sanayi de Sagun’u indirerek ‘işinize bakın’ diyerek otobüsten indiren şoför, sanayi bölgesinde bisiklet süren bir çocuğun üzerine yürüdü. İbrahim Sagun’u ve yanında otobüste tanıştığı emekli astsubayı, darp ettiler. Şoför ve yanında birkaç kişi, Şehit evladı İbrahim Sagun’u yere düşürerek darp  ettiler. Şoförün arkadaşı yere düşen Sangun’un boğazını sıkarak ve tekme atarak darp etti. Başından darbe alan Sagun, kendine korumak için üzerine ellerini siper etti. Şoför tarafından darp edilen Sagun’un eli alçıya alındı.

“Saldırırken boğazımı sıktı, tekme attı ve sopayla darp etti”

Şehit evladı ve Şehit Gazi Aileleri Koruma ve Kalkındırma Derneği Genel Başkanı İbrahim Sagun, şoförün kendisini ve otobüste bulunan emekli Astsubay’ı darp etmesi hakkında yaptığı açıklama;

“Bize şoförler tarafında bir saldırı düzenlendi.14 numaraya Karaköy'de bindim. Bizi sanayide indirdiler, gidin bakın işinize dediler. Ve bu konuyla ilgili biz kendisine soru sorduk.14 numara yazıyor, Akgedik yazıyor. Biz Akgedik yolcusuyduk. Biraz psikolojik sorunları vardı galiba şoförün. Bisikletle yürüyen bir çocuğun üstüne yürüdü. Biz orada korktuk. Hiç tanımadığım bir insan vardı yanımda. O da emekli bir astsubayıymış ve  Akgedik'te oturuyormuş. Öyle tanışmış olduk. Ve saldırı esnasında hem beni dövdüler, kafamı kollamak için elimi kaldırıp kafamın üstüne koydum."

"Kimliğimi alıp beni yere düşürdüler ve darp ettiler"

"Defalarca sopa indi kafama .5-6 yerde şu anda eziklik var. Kırık yok ama. Sonuçta müdahale etmiş olduğumuz şoförün dışında başka bir şoför mü?, Başka bir insan mı?, Kim olduğunu da bilemiyoruz. Esmer, iriyarı, kilolu bir vatandaş bize saldırdı. Saldırırken boğazımı sıktı. Ve ben kendisine şunu anlattım. Seninle bir sorunumuz yok. Niye saldırıyorsun? Çıkardım kendi resmi kimlik kartımı. Şehit Gazi Aileleri Koruma ve Kalkındırma Derneği Genel Başkanı olduğumu söyledim. Buyurun dedi. Beni tanıyın ve ona göre müdahale edin bana. Aldılar kimliği beni yere düşürdüler ve tekme attılar. Öteki şoför  de geldi ben yerdeyken sopayla saldırdı. Ben bunda bir art niyet arıyorum.”

Muhabir: ELİF YILDIRIM