İkbal, Ayşenur, Narin, Seda, Pelin… Türkiye son bir haftada işlenen kadın cinayetleri ile sarsıldı. Kadın cinayetlerine dur demek ve kadına şiddete karşı farkındalık  oluşturmak amacıyla bir eylemde Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde düzenlendi. 

Öğretmenlik Mesleği Kanunu, TBMM'de kabul edildi Öğretmenlik Mesleği Kanunu, TBMM'de kabul edildi

Manisa'da Sesler 'Kadın Cinayetleri' Için Yükseliyor (2)

Çarşamba güne toprağa verilen Pelin’in ardında acılı annenin feryadı yürekleri işledi. “Kızıma doyamadım” feryadı aklılardan çıkmazken Sarıgöl’de kadın cinayetlerine dur demek için 29 Ekim Kadınlar Derneği üyeleri basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz’de katıldı. 

Manisa'da Sesler 'Kadın Cinayetleri' Için Yükseliyor (1)

Manisa'da sesler yükseliyor

Basın açıklamasına kadın cinayetlerine dur demek amacıyla katıldıklarına vurgulayan Akdeniz, “Etkinlikte, artan şiddet olaylarına karşı toplumsal farkındalık yaratma çağrısında bulunulurken, adalet ve eşitlik talebi vurgulandı. Basın açıklaması, derneğin kadın hakları mücadelesindeki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Kadınların güven içinde yaşama hakkının savunulduğu açıklamada, yetkililere yönelik güçlü bir mesaj verildi: “Kadın cinayetleri politiktir ve çözüm için acil eylem gerekmektedir.” İfadelerine yer verdi.
 

Muhabir: ELİF YILDIRIM