Tedavi için gittiği hastanede “Siz ölüsünüz” dediler Tedavi için gittiği hastanede “Siz ölüsünüz” dediler

Daha yaşanabilir bir dünya ve sürdürülebilir bir gıda sistemi oluşturma hedefiyle çalışmalarına hız kesmeden devam eden PepsiCo, Suyun Geri Kazandırılması Projesi kapsamında Manisa ve İzmir’de çalışmalarına başladı. Çevresel sürdürülebilirlik ve su yönetimi konusundaki kararlılığını devam ettiren PepsiCo Manisa ve İzmir’deki fabrikalarını hayata geçiriyor. Şirket bu proje ile kullanılan suyun %100'ünden fazlasını geri kazandırmayı amaçlıyor. 

Suyun 69%'u doğaya geri kazandırdı

2023 yılında fabrikalarında kullandığı operasyonel su miktarından daha fazlasını havzalara geri kazandırmak için Tarsus’ta hayata geçirilen proje kullanılan suyun 69%'u doğaya geri kazandırdı. Proje kapsamında PepsiCo damla sulama yöntemlerine geçişini destekliyor. Damla sulama yöntemi suyu doğrudan bitki köklerine ileterek su israfını önemli ölçüde azaltıyor. Bu proje ile PepsiCo çiftçilerin ihtiyaçlarından daha fazla su kullanmaları için destek oluyor.  

Yaşanabilir Dünya Ve Sürdürülebilir Gıda Sistemi Oluşturmak Için Çalışmalar Yapan Pepsico Manisa’da Suyun Geri Kazandırılması Projesini Hataya Geçirmeye Başladı (1)

2030 yılına su kullanımı azaltmayı hedefliyor

Öte yandan PepsiCo, “Net Su Pozitif Hedefi” doğrultusunda küresel olarak 2030 yılına kadar mutlak su kullanımı azaltmayı hedefliyor. 

Kaynak: HABER MERKEZİ