Manisa’da son yıllarda sıkça kullanılan taksiler için bakanlık harekete geçti. Taksiler için İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar pandemi nedeniyle ertlenmek zorunda kalmıştı. Pandeminin üstünden 4 yıl geçmesinin ardından taksilerde yeni dönem başladı. 
 
Konuya ilişkin açıklama yapan Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karaağaç, bakanlık tarafından verilin sürenin dolduğunu dikkat çekerek, “Bu konuda oda olarak taksici üyelerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

İçişleri Bakanlığı tarafından taksilerde, minibüs, halk otobüslerinde kamera takma mecburiyeti 1 Eylül 2024 tarihinde doldu. Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası konuya kapsamında bilgilendirme yaptı. Yapılan açıklamaya göre il merkezinde 205 taksi olmak üzere il genelinde 563 taksi bulunduğu bildirildi. 

“Pandemiden dolayı ertelenmişti”

Konu çerçevesinde açıklama yapan Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karaağaç ise “İçişleri Bakanlığının çıkarmış olduğu taksilerde, minibüs, halk otobüslerinde kamera takma mecburiyeti getirilmişti. Tabi o dönemde pandeminin olması nedeniyle bu uygulama ertelenmişti. Daha sonra İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle 30 Haziran 2024 tarihine kadar süre verilmişti. En son Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonumuzun girişimleri neticesinde 1 Eylül 2024 tarihinde son buldu. Bazı illerimizde bu kameralar taksilere takılmaya başlandı. Bizde bu konuda oda olarak taksici üyelerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz.” ifadelerin yer verdi.
 

Muhabir: ELİF YILDIRIM