Manisa genelinde tarım alanında kullanılan ilaçlar ve gübrelere karşı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından denetim gerçekleştirildi.

Tarım şehri olan Manisa’da üretim alanlarında kullanılan “Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği” kapsamında Gübre Dağıtıcı Bayilerinde ilaçlardan numuneler alınarak çalışmalara başlandı.

Manisa’da Tarımda Kullanılan Gübrelerden Numuneler Alındı (1)

Yönetmelik kapsamında Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulama hakkın da bilgi verildi:

Özgür Özel’in memleketi Manisa’ya kareli ceketiyle gelen Fidan acaba bir mesaj mı verdi? Hakan Fidan Cumhurbaşkanı gibi Özgür Özel’in memleketi Manisa’ya kareli ceketiyle gelen Fidan acaba bir mesaj mı verdi? Hakan Fidan Cumhurbaşkanı gibi
  • Görevli teknik personellerce ilgili yönetmelik kapsamındaki ürünlerin; üretimi, ithalatı, ihracatı ve piyasaya arzı aşamasında ilgili teknik düzenlemelere uygun ve güvenli olup olmadığının gözetimi ve denetimi yapılıyor.
  • İçerik yönünden uygun olmayan ürün kullanımını önlemek amacıyla piyasada satışa sunulan kimyevi ve organik gübrelerden numuneler alınarak yetkili laboratuvara gönderiliyor.
  • Alınan gübrelerin üzerinde Gübre Takip Sistemi (GTS) Karekodunun olmasına dikkat edilmelidir. Ambalajı bozulmuş ürünler ile son kullanma tarihi geçmiş ürünler alınmamalıdır.

Manisa’da Tarımda Kullanılan Gübrelerden Numuneler Alındı (2)

İl Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar dışında bir durum olursa üreticilerin İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurabileceklerin altı çizildi.

Manisa’da Tarımda Kullanılan Gübrelerden Numuneler Alındı (4)

Muhabir: ELİF YILDIRIM