Manisa Büyükşehir Belediyesi Kurakçıl peyzaj tasarımlarına yönelerek, 50 bin metrekarelik Süs Bitkileri Üretim Tesisinde ürettiği bitkileri 17 ilçeye dağıtarak, Tüm Manisalıların kullanmasını sağlıyor. Konuyla ilgi açıklamalarda bulunan Kent Estetiği Daire Başkanı Emine Müge Kuğu, “Başkanımız Ferdi Zeyrek, suyun ekonomik olarak kullanılmasını önemsiyor, gereksiz yere tüketilmesine karşı. Biz de çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz” dedi. Büyükşehir Belediyesi Su kaybına neden olacak her türlü uygulamadan uzaklaşarak, tasarruf sağlayacak yöntemleri hayata geçiriyor.
Tüm Manisa’da kurakçıl peyzaj tasarımları tercih edilirken, ihtiyaç duyulan üretim Şehzadeler’de bulunan Süs Bitkileri Üretim Tesisinde 50 metrekare alana sahip, yıllık 1 milyonu aşan kapasitesi bulunan serada üretilen bitkiler 17 ilçenin tamamında kullanılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin, uzun zamandır kendi ürettiği bitkileri kullandığını dile getiren Kuğu, tasarım ve saha uygulamalarında 4 peyzaj mimarı, 300 saha çalışanından oluşan ekip ile çalışmalarını yürüttüklerini belirtti.
“6 ayda 370 bin adet mevsimlik çiçek ürettik”
Son 6 ayda 370 bin adet mevsimlik çiçek ürettiklerini dile getiren Başkan Kuğu, “50 bin metrekarelik bir alana sahip seramızda son 6 ayda 370 bin adet mevsimlik çiçek ürettik. Bu çiçeklerin yüzde 50’sini kendi tohumlarımızdan, kalan yüzde 50’sini ise satın alma yöntemiyle temin ettik. Ürettiğimiz çiçekleri merkez ve 17 ilçe belediyesine dağıtıyoruz. Ayrıca bu bitkileri okullar, şehitlikler ve kamunun peyzaj talepleri doğrultusunda da kullanıyoruz. Manisa’da bulunan 270 şehit mezarı için özel çalışmalar yaparak 270 adet gül ve 5 bin 500 adet gazanya dikimi gerçekleştirdik. Bu alanların bakımını da düzenli olarak sürdüreceğiz” dedi.
“Başkanımız suyun gereksiz yere tüketilmesine karşı”
Başkan Müge Kuğu, “Başkan Ferdi Zeyrek’in suyun ekonomik olarak kullanılmasını önemsiyor biz de çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz”diyerek , “Başkanımız Ferdi Zeyrek, suyun ekonomik olarak kullanılmasını önemsiyor, gereksiz yere tüketilmesine karşı. Biz de çalışmalarımızı bu yönde yaparak suya az ihtiyaç duyan çalı grupları ve kurakçıl peyzaj çalışmaları yapıyoruz. Buna yönelik yeni tasarımlar ile daha sürdürülebilir bir yaklaşımla ilerliyoruz. Bu bitkilerin büyük kısmını kendi üretimimizden sağlıyoruz. Çelik alma yöntemiyle de 300 bin adet daha çalı grubu bitki üretimi gerçekleştirdik” dedi.
Başkan Kuğu Menekşe, Gazanya ve Aslanağzı gibi çiçekler ürettiklerini söyleyen Yetişen, üretimin devam ettiğinin bilgisini de verdi.
Yıllık üretim kapasitesi 1 milyonun üzerinde
Ziraat Teknikeri Gökmen Çelik yıllık üretim kapasitesinin 1 milyonun üzerine çıktığını söyledi. Çelik üretim kapasitelerini arttırarak daha fazla üretim yapmak istediklerini dile getirdi.