Manisa’da tarım alanlarına zarar veren yaban domuzlarına yönelik ‘Merkez Av Komisyonu’ kararları doğrultusunda sürek avı düzenlendi. 

Manisalı uzman çavuş Kıbrıs’taki kazada hayatını kaybetti Manisalı uzman çavuş Kıbrıs’taki kazada hayatını kaybetti

Manisa'da Yaban Domuzu Avı Devam Ediyor (3)

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tarım alanlarında, zirai üretime zarar verdiği tespit edilen yaban domuzlarına karşı Merkez Av Komisyonu kararları doğrultusunda gerekli emniyet tedbirleri alınarak sürek avları başlatıldı. Bu kapsamda, 14  Temmuz 2024 tarihinde Salihli İlçesi, Kabazlı ve Durasılli Mahallelerinde zirai mücadele amaçlı yaban domuzu sürek avının 20 avcıyla gerçekleştirildiği ifade edildi. 

Manisa'da Yaban Domuzu Avı Devam Ediyor (4)

Hedef zararı en aza indirmek

Salihli ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada,

“Bölgedeki üreticilerin emeklerinin zayi olmaması, ürün kayıplarının azaltılması, artan domuz popülasyonunun azaltılması ve zararın en az seviyeye düşürülmesi için zirai amaçlı yaban domuzu sürek avı  düzenlenmiştir. Önümüzdeki günlerde diğer çevre köylerde de yaban domuzu sürek avı yapılması planlanmaktadır. Mücadele amaçlı sürek avı çalışmalarımızda emeği geçen personellerimize, avcılarımıza, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne ,Salihli Avcılık ve Atıcılar Derneğine, mahalle muhtarları ve değerli üreticilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

Manisa'da Yaban Domuzu Avı Devam Ediyor (1)

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU