Manisa Çalışma ve İş Kurumu ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi arasında, üniversite öğrencilerinin hayatına daha iyi hazırlanmasını amaçlayan önemli bir işbirliği protokolü imzalandı. Düzenlenen imza törenine Manisa Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Günseli Tufan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve ilgili yetkililer katıldı. Protokol kapsamında üniversite öğrencilerine Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan iş ve meslek danışmanları tarafından bireysel ve grup görüşmeleri yöntemiyle eğitimler verilecek. Bu eğitimler sayesinde gençlerin, kariyer planlamalarını daha bilinçli yaparak iş hayatına adım atarken ihtiyaç duyacakları becerileri geliştirmeleri hedefleniyor.

Manisa'daki Üniversiteli Öğrenciler Iş Hayatına Daha Iyi Hazırlanacak (1)

Törende konuşma yapan Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Günseli Tufan, işbirliğinin üniversite öğrencilerine büyük bir fırsat sunduğunu belirtti. Tufan, “Bu protokol öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökme ve iş arama becerilerinin geliştirilmesine destek olarak geleceğe daha donanımlı bir şekilde hazırlanmasına önemli bir katkı sağlayacaktır” dedi. Ayrıca, protokolün hem öğrenciler hem de iş dünyası açısından karşılıklı fayda sağlayacağını vurgulayan Tufan, öğrencilerin iş piyasası hakkında daha fazla bilgi edinerek daha etkili stratejiler geliştirmelerini hedeflediklerini ve bu sayede işgücü piyasasına daha donanımlı bireylerin kazandırılacağını ifade etti.
İşbirliği protokolü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerinin kariyer gelişimlerine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Manisa'daki Üniversiteli Öğrenciler Iş Hayatına Daha Iyi Hazırlanacak (2)

Manisa CBÜ mezunlarının işe yerleşme oranları artıyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, imza töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

ÇKSM öğrencileri İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı gezdi ÇKSM öğrencileri İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı gezdi

“Üniversitemiz bünyesinde uygulanan mesleki eğitim programlarıyla, iş dünyasının beklentilerine uygun ve ihtiyaçları karşılayabilecek mezunlar yetiştirmek ve bu kapsamda, mezun olmadan önce özel yetkinliklere sahip öğrenciler yetiştirmek de ana görevlerimiz arasındadır. Kariyer hizmetleri kapsamında yaptığımız çalışmalar sayesinde, yeni mezunlarımızın mezuniyet sonrası işe giriş oranlarında oldukça yüksek seviyelere ulaşmış durumdayız. Uygulamalı eğitim alan öğrencilerimizin, eğitim aldıkları kurum ve kuruluşlardaki mezuniyet sonrası ilk ayda istihdam oranı mühendislik ve teknik bilimler alanında yaklaşık yüzde 45 seviyesine gelmiştir. Bilgisayar, yazılımı, elektrik ve mekatronik mühendisliği gibi bazı bölümlerde ise bu oran yüzde 75 seviyelerine ulaşmıştır. Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile yaptığımız bu protokol kapsamında, öğrencilerimizin uygulamalı eğitim ve sonrasındaki istihdam edilebilirlik oranlarını destekleyen istihdam politikalarının gelişmesine katkı sunmayı ve bölgemizin istihdam sorunlarına çözüm ortağı olmayı hedefliyoruz.”

Kaynak: İHA