Türkiye’de 3 ilde organ bağış merkezi bulunuyordu. İzmir’de bulunan organ bağışı merkezi kapandı. Sadece İstanbul ve Ankara’da merkezler bulunuyor. Ekrem Arslan ve ailesinin maddi durumu yetersiz kaldığı için Ankara ve İstanbul’da tedavi göremiyor. Organ bağışı bekleyen Ekrem Arslan, yetkililer ve hayırseverlerden yardım bekliyor. 

Whatsapp Image 2024 09 26 At 13.20.12


Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Spil Dağı eteklerinde ulaşımın olmadığı Bayındırlık Mahallesi’nde yaşayan 21 yaşındaki Ekrem Arslan nakil yapılacağı günü bekliyor. Nakil yapılan şehirlerin arasında Ankara, İzmir ve İstanbul’da işlemlerinin gerçekleştirildiğini söyleyen Arslan, organ bağışı yapanların sayısının azaldığını ileri sürdü. 3 yıldır solunum cihazı ve oksijen tüpüne bağlı olan Arslan, bağlı olduğu 10 litrelik oksijen tüpleri ile yaşam mücadelesi veriyor. Taşınabilir oksijen makinesini 6 ay içerisinde hayırseverlerin aldığını söyleyen Arslan, bütün gününü 2 odalı evlerinde geçiriyor. Pandemi başında göğsünde yokuştan çıkarken ağır bir sıkışma olunca Şehir Hastanesine gittiklerini belirten Arslan, 1 buçuk yıl sonunda akciğer nakil listesine alındığını söyledi. Ekrem Arslan, Ankara’da tedavi görmek için yetkililerden yardım bekliyor. 

Whatsapp Image 2024 09 26 At 13.20.12 (1)

Manisa 'Kültür Yolu Festivalinin yeni rotasına' dahil edildi Manisa 'Kültür Yolu Festivalinin yeni rotasına' dahil edildi

“Çok sayıda kişi akciğer nakli bekliyor” 

İzmir’de organ bağış merkezinin kapandığını belirten Arslan, maddi durumunun yetersiz olduğu için Ankara’da tedavi göremediğini öne sürdü.  Arslan, “Akciğer nakli olan arkadaşlarımız var. Sürekli konuşuyoruz. Nakilden sonra makinelerden ayrılan, eski hallerine dönen arkadaşlarımız var. Onlar çok iyi olmuşlar. Sıra bizde inşallah, 3 yıldır nakil bekliyoruz. İnşallah ben de nakil olacağım ve iyi olacağım. Herkesin organ bağışına destek olmasını istiyorum” dedi.  Babasının asgari ücretle çalıştığını söyleyen Arslan, “Taşınabilir cihazım oldu. Artık kontrollere rahat gidebiliyorum. Kapımın önüne çıkabilirim. Evde sadece babam asgari ücretle çalışıyor. Benim sigortamı da babam karşılıyor. O da olmazsa ne yapardık bilmiyorum. Türkiye’de çok sayıda kişi akciğer nakli bekliyor. Akciğer nakli Türkiye’de sadece İstanbul ve Ankara yapılabiliyor. Önceden İzmir’de de yapılıyordu. Maalesef orası kapandı" şeklinde konuştu. 

Whatsapp Image 2024 09 26 At 13.20.10 (2)

“Ölüme terk edildiğimi düşünüyorum”

Organ bağışı yapmanın öneminden bahseden Ekrem Arslan, “Benim durumumda olan çok sayıda arkadaşımız bulunuyor. Taşınabilir makine alındıktan sonra rahat bir şekilde evimin önüne çıkabiliyorum. Organ nakli yapan şehirler arasında bulunan İzmir, artık kapandı. İzmir’de 26 hasta bulunuyor. Sıraya alınan, maddi durumu iyi olanlar Ankara ve İstanbul’a taşındı. Maddi durumu olmayanlar ise yerinde kaldı. Maddi durumumuz el vermediği için yerimizde kalmak zorunda kaldık. Resmen ölüme terk edildiğimi düşünüyorum. Ben genç yaşımda ölmek istemiyorum. Sizlerden yardım bekliyorum” diye konuştu. 

Muhabir: ALİ GÖZEN