Denizli’nin ev sahipliği yaptığı 8-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen Türkiye Satranç Şampiyonası'nda Manisalı 2015 doğumlu Fatih Veliler Türkiye ikincisi oldu.

Manisa görme engelliler Spor kulübü sporcularında satrançta Türkiye ikincisi olan Veliler takımın en genç oyuncusu olduğu belirtilirken hem gençler kategorisinde hem de 1500 UKD altı kategori de yarışarak dokuz maçından altısını aldı.

Manisalı Görme Engelli Fatih Veliler Satrançta Türkiye Ikincisi (1)

Fatih kendisinden büyükleri kolaylıkla yendiği belirten Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Göktaş,

“Minik sporcumuza gerekli desteğin verilmesi halinde, Fatih'in ileride dünya çapında bir sporcu olacak. Özellikle Yerel yöneticilerimizden Fatih'in gelişmesi için destek istiyorum.

Böyle başaralı çocukları kazanalım, kaybolmasın, yeteneklerinden ülkemiz yararlansın. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Fatih için tekrar destek istiyorum.

Görme engelli minik sporcumuzun Türkiye çapında elde ettiği bu başarısını kutlayarak ailesine ve kendisini yetiştiren hocalarına teşekkür ediyorum” ifadeleri kullandı.

Spor Kulübü’nde çeşitli kursların olmasının yanında Satranç kursunun da en kısa sürede başlayacağını açıkladı.  Başkan Göktaş birçok genç görme engellilerinde spor kulübüne katımları için çağrıda bulundu.

Kaptan yuvada kalmaya devam ediyor Kaptan yuvada kalmaya devam ediyor

Muhabir: ELİF YILDIRIM