Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde merhum hayırsever iş insanı Hüseyin Gümüşlü'nün ölümünden kısa bir süre önce imzaladığı Sağlık Evi protokolünü oğulları ve torunu sahiplenerek inşaat çalışmalarına başladı.

Manisalı Hayırsever Iş Insanının Mirasına Sahip Çıkıldı (1)

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinin Karacaali Mahallesine yaptırılacak olan yeni sağlık evinin yapımına başlandı.
Sarıgöl'de sayısız hayır işine imza atan hayırsever iş insanı merhum Hüseyin Gümüşlü tarafından ölümünden kısa bir süre önce İlçe Sağlık Müdürlüğü ile imzaladığı Karacaali Sağlık Evi'nin yapımına başlandı. İnşaat çalışmaları Hüseyin Gümüşlü'nün oğulları Mehmet ve Nebi Gümüşlü ile torunu Hüseyin Gümüşlü tarafından başlatıldı. Merhum Hüseyin Gümüşlü'nün yaptıracak olduğu Karacaali Mahallesi Aile Sağlık Evi için yeniden protokol imzalanırken, Gümüşlü'nün oğulları ve torunu Karacaali mahallesine verilen sözü yerine getiriyor.

Manisalı Hayırsever Iş Insanının Mirasına Sahip Çıkıldı (7)

Sarıgöl Belediyesi'nin de desteği ile yapılacak olan Karacaali Sağlık Evi için eski Aile Sağlık Evi'nin yıkımına başlanırken, çalışmalarla yakından ilgilenen torun Hüseyin Gümüşlü, "Dedemin yaptırmak istediği Karacaali Sağlık Evi yapımına başladık. Tamamlandığında sağlık evinin adı Karacaali Mahallesi Hüseyin Gümüşlü Sağlık Evi olacak. Dedemin adı verilecek. Mutluyuz." dedi.

Manisalı Hayırsever Iş Insanının Mirasına Sahip Çıkıldı (6)

Turşu tüketimine dikkat: Ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor Turşu tüketimine dikkat: Ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor

Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz de, "Merhum kendisi bu mahalleye sağlık evi için söz vermişti. Protokol imzasından sonra vefat etti. Şimdi iki oğlu ve torunu dedelerinin sözünü yerine getiriyor. Belediye olarak biz de destek veriyoruz." diye konuştu.
Karacaali Mahallesi Muhtarı Adem Kır ise şunları söyledi: "Mahallemize yapılacak olan yeni sağlık evi için bugün yıkım yapıldı. Yeri temizlendi. Üç dört ay içinde bitecek. Mutluyuz."

Kaynak: İHA