Sınava geç kaldı kabahati halk otobüsünde buldu Sınava geç kaldı kabahati halk otobüsünde buldu

Okulların açılmasına bir haftadan az bir süre kaldı. 9  Eylül Pazartesi günü eğitim hayatının yeni dönemine başlayacak olan okullarda çalışmalar başladı. Manisalı hayır sever Mimar Mustafa Yıldırım, Manisa’daki okullara destek olmak amacıyla, sosyal sorumluluk projesi başlattı. Kendi imkanları ile okullara, hazırlanma sürecinde yardımcı olan Mustafa Yıldırım, bu güne kadar 5 okula ciddi destekte bulundu. Mustafa Yardımcı, okul işlerinde yardımcı olanlara şirket bünyesinden ücretlerini ödüyor. Yardımcı son olarak Yunusemre ilçesinde bulunan Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulu’nda bakım onarım çalışmalarını gerçekleştirdi.

Manisalı Hayırseverden Okullara Destek! (7)

“Gönüllü olarak yapıyoruz”

Okullara destek amacıyla sosyal sorumluluk projesi başlattıklarını açıklayan hayırsever iş adamı Mustafa Yardımcı,

“Manisa’da okullarımıza destek olmak amacıyla sosyal sorumluluk projesi başlattık. Biz okullarımızın boya kısmı olsun, bakım tadilat işleri olsun onları gönüllülük esasına göre yapıyoruz. Yapabileceğimiz ne iş varsa kendi gücümüz nispetinde yapmaya çalışıyoruz. Okullarımızdaki eksiklikleri tamamlamak istiyoruz. Şuana kadar Manisa’daki 4-5 okulumuza ciddi desteklerde bulunduk. Bunun devamı gelmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Manisalı Hayırseverden Okullara Destek! (4)

“2 yıldır farkındalık oluşturmak istiyorduk”

Projenin 2 yıldır altyapısını oluşturduklarını söyleyen Yardımcı, “Biz yaklaşık 2 yıldır bir farkındalık oluşturmak istiyorduk. Böylece merkezdeki okullardan bu işe başladık. Bu projemizi daha da geliştirmek istiyoruz. 2 yıldır alt yapısını oluşturduğumuz çalışmalar bunlar. Bakım tamir tadilatını yapmak için sıraya aldığımız okullarımız var. Zamanla onlara da yardımcı olacağız. Biz okullarda bu işlere yardımcı olanlara şirketimiz bünyesinde gerekli ücretlerini ödüyoruz. Çalışan bütün arkadaşlarımız bütün emeklerinin karşılığını alıyorlar.

Manisalı Hayırseverden Okullara Destek! (6)

“Hafta sonuna kadar bütün işler bitmiş olacak”

Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulu Müdürü İlhan Yeşil,

“Bizim bu okulumuz 4 kat ve 30 şubeden oluşuyor. Boya firması bize iç ve dış cephelerin boyanmasıyla ilgili 75 kova boya yardımda bulundu. Hayırsever iş adamı mimar Mustafa Yardımcı Okulu boyama konusunda yardımcı oluyor. Ekibiyle beraber tamir tadilat işlerini yapıyor. Aynı zamanda Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden gelenler destek oluyor. Özellikle resim atölyemizi yaptılar. Temizlik işlerini yapıyorlar. Yunusemre Belediyesi koridorların boyanması konusunda ekipler gönderdi. Elektriklerle ilgili işler konusunda 313 elektrik katkı sağladı. Hayırseverlerimizin, kurum ve kuruluşlarımızın destekleriyle okulumuza güzelleştiriyoruz. Hafta sonuna kadar bütün işler bitmiş olacak, okulumuz 9 Eylül’e tamamen hazır olmuş olacak. 780 öğrencimiz bulunuyor.  Destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Muhabir: ELİF YILDIRIM