Manisa 100. Yıl Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında, kadın cinayetlerine tepki gösteren kadınlar, Selda Eller için tek yürek oldu.

Irak'ın kuzeyinde 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Irak'ın kuzeyinde 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından boğarak öldürülen Selda Eller için, Manisalı kadınlar 100. Yıl Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında bir araya gelerek kadın cinayetlerinin son bulması için seslerini yükselttiler.

Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Suzan Cömert Özata tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Belediye Başkan Yardımcıları Emine Özge Arslan, Ali Gök ve Haydar İzci’nin yanı sıra Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Bektaş Kılınç, Şehzadeler Kent Konseyi Başkanı Gümüş ve kadın cinayetlerine tepki gösteren kadınlar katıldı.

Manisalı Kadınlar Selda Için Tek Yürek Oldu (2)

“Düşümüz karabasana dönüştü”

Selda Eller’i vahşice katleden eşinin gerekli cezayı alması için yasal sürecin takipçisi olacağını belirten Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Suzan Cömert Özata:

 "Gün geçmiyor ki kötü bir haber almayalım. Yine bir kara gün, yine bir cinayet. Yunusemre’yi daha güzelleştirmek için çıktığımız yolda Selda Kardeşimiz bize yoldaş oldu. Kadınların öldürülmediği, iş cinayetlerinin olmadığı, sokaklarında uyuşturucunun satılmadığı dupduru Yunusemre hayalimiz vardı. Düşümüz karabasana dönüştü. Öldürdüler, aldılar aramızdan Selda’yı. Selda Kardeşimiz gibi her yıl yüzlerce kadın cinayete kurban gitmektedir. Bizler kadın meclisleri olarak bu cinayetlerin toplumun ve bizlerin vicdanını yaraladığını belirtiyoruz” dedi.

Manisalı Kadınlar Selda Için Tek Yürek Oldu (3)

"Yasal sürecin takipçisi olacağız"

Kadın cinayetlerinin son bulabilmesi, toplumun daha iyi bir hale gelmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını belirten Özata, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Artık kadın cinayetleri son bulmalı. Selda Kardeşimiz de bu cinayetlerin son örneği. Kadınlarımız ve çocuklarımız bu toplumda korunmalıdır. Biz de Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak Selda kardeşimizi aramızdan ayıranın gerektiği cezayı alması için yasal sürecin takipçisi olacağız. Selda kardeşimizi geri getirmek mümkün değil ama kadın meclisimizi, Yunusemre kadınlarını birleştirerek mahalle, gençlik, emek ve diğer meclislerle birleştireceğiz ve bu toplumu çok daha iyi bir hale getirmek için çok çalışacağız. Güle güle kardeşim. Düşlerinle, düşüncelerinle aramızda yaşayacaksın. Seni unutmayacağız, unutturmayacağız."

Manisalı Kadınlar Selda Için Tek Yürek Oldu (1)

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU