Son günlerde Manisa’nın gündeminde çiftçilerin sorunları ve tedirginlikleri yer alıyor. Üreticilerin elinde kalan domates ülke gündeminde büyük bir yankı uyandırıyor.

Domates krizinden sonra üreticileri tedirgin eden bir diğer konu ise üzüm fiyatları oldu. Üzüm fiyatlarındaki belirsizlik Manisalı  üreticileri tedirgin etmeye devam ediyor. Son zamanlarda Manisalı çiftçilerin sorunları hakkında Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı başka bir konuya dikkat çeken bir açıklama yaptı. 


Özarı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e seslenerek üreticinin elinde kalan karpuzların alınmasını istedi. Diğer belediyelerin üreticileri mağdur etmemek  için karpuzları satın aldığını söyleyerek örnek gösteren Özarı, Büyükşehir’in  üreticilerin elinde kalan karpuzları alarak durumu iyi olmayan ailelere dağıtılmasını istedi. 

"Çünkü burada mühim olan sizin niyetiniz"

İlçe genelinde 200 dekar karpuz olduğuna hatırlatan Özarı açıklamasında; 

Manisa’da Bitkisel Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli tanıtılmaya devam ediliyor Manisa’da Bitkisel Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli tanıtılmaya devam ediliyor

“Birçok belediye üreticinin tarlasında kalan karpuzları alıp fakir ailelere dağıtıyor.  İlçemizde yaklaşık 200 dekar karpuzu muz var. Üreticilerimizin bu karpuzlarını Manisa büyükşehir Belediyesi olarak bizde böyle bir dağıtım yapabilir miyiz acaba? Bu konuda bir araştırmanız ve çalışmanız olduğunu duydum ve çok sevindim . Elbette bütün karpuzları bu şekilde alıp dağıtmanız imkânsız. Ama Deniz yıldızı hikayesinde olduğu gibi elimizden ne kadarı gelirse diyelim. Çünkü burada mühim olan sizin niyetiniz.  Çağrımıza kulak vereceğinize olan güvencim ve inancım ile , birlikte  güzel işlere imza atabilmek dileklerimle şahsım ve Kırkağaçlı çiftçilerimiz adına şimdiden teşekkür eder başarılar dilerim.”
 

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU