Manisa’da uzun yıllardır öğrencilerin çıkış saatinde yaşanan yoğunluktan dolayı, otobüslerde yer olmaması hem vatandaşları hem de başka şehirden okumaya gelen öğrencileri mağdur etmeye devam ediyor. 

Düzensiz otobüs seferleri, şoförlerin yolcuları durakta bırakması ve çalışmayan klimalar, otobüs kullanan vatandaşları zor durumda bırakmaya devam ediyor. Okulların açılmasıyla beraber otobüs saatlerinin değişmesi, işten çıkış saatiyle çakıştığı için vatandaşlar otobüse binmekte zorluk çekiyor. 

KPSS ön lisans sonuçları açıklandı ! KPSS ön lisans sonuçları açıklandı !

Şehir ulaşım sorunundan en çok Muradiye mahallesi ve çevresinde yaşayan vatandaşlar etkileniyor. 

21 ve 22 numaranın güzergahı olan ve aynı zamanda Manisa CBÜ kampüsüne giden otobüslerin seferleri vatandaşlar için yeterli sayıda değil. Okulların açılmasıyla birlikte yaşanan yoğunlukta 21 v e 22 numaralı otobüs hatlarını kullanan vatandaşlar otobüslere binemiyor. Duraklarda uzun süre bekleyen vatandaşlar bu durumdan şikâyetçi olurken ek sefer düzenlenmesini ya da farklı bir otobüs hattının bölgede faaliyet göstermesin istiyor. 

"Otobüsler durakta durmuyorlar"

Muradiye’de yaşayan ve işe gelmek için21 numaralı hattı kullanan Sude Saruhan, otobüslerin yoğunluktan dolayı yolcu almadığını bu sebepten de işe sürekli geç kaldığını belirtti. Otobüslerin belirtilen saatlerde gelmediğini belirten Saruhan,

“Muradiye’de yaşıyorum ve her gün otobüs kullanmak durumundayım.  İşe gitme için evden ne kadar erken çıkarsam çıkayım otobüsler durakta durmuyorlar ve ben işe geç kalıyorum.20 dakika da bir otobüs kalkıyor ancak gelen her otobüs dolu geçiyor. Bu durumun bir an önce çözülmesini istiyorum. “ dedi. 

Manisa’nın Bitmeyen Çilesi! Otobüs Sorunu (1)-1


 

Muhabir: ELİF YILDIRIM