Manisa İl Müftülüğü tarafından geleneksel hale getirilen Türk Okçuluğunu yaygınlaştırmak ve yeni nesillere aktarmak için Geleneksel Türk Okçuluğu dersleri veriliyor.

Manisa CBÜ’de yeni dönem Manisa CBÜ’de yeni dönem

Manisa Diyanet Gençlik Spor Kulübünün ev sahipliği yaptığı etkinliğe yoğun ilgi gösteriyor.

Manisa’nın Çocukları Ok Atmasını Öğreniyor (1)

Manisa İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak projesi kapsamında TDV Manisa Şubesi ile Şehzadeler ve Yunusemre Halk Eğitim Merkezi bünyesinde üç ayrı merkezde çocuklara ve gençlere geleneksel Türk Okçuluğu eğitimi veriliyor.

Manisa İl Müftülüğü tarafından TDV Suffa Yaz Mektebi’nde eğitim gören öğrenciler için geleneksel okçuluk etkinliğine Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel katılım sağladı.

Manisa’nın Çocukları Ok Atmasını Öğreniyor (5)

Geleneksel okçuluk dersinde öğrencilerle bir araya gelen Kaymakam Genel,

“Kadim geleneğimizde ve Türk toplumunda ok ve yay kutsal sayılmıştır. Kur’an-ı Kerim’de de bahsi geçer ve Peygamber Efendimiz (sav) de hadislerinde oktan ve yaydan bahsetmiştir. Peygamberimiz (sav) içiniz sıkıldığı zaman ot atmaktan daha hayırlı ne olabilir diye tavsiye ederek ‘Çocuklarınıza at binmeyi ve ok atmayı öğretiniz.’ buyurmuştur. Ok atan gençleri gördüğünde ‘Sizin dedeniz İsmail çok iyi bir okçuydu’ diye buyurmuştur.

Ok atalarımızın binlerce yıldır savaşlarda kullandıkları bir silahtı. Ancak daha sonra ateşli silahların icadıyla beraber okçuluk bir spor ve kültürel miras olarak elimizde duruyor. Avrupalılar kendi yaylarını olimpik yaya çevirerek şu an olimpiyatlarda ve uluslararası yarışmalarda onu kullanıyorlar. Mete Gazoz gibi olimpiyatlarda şampiyonluk almış sporcularımızın yaptığı okçuluk da batı tarzının modernleşmiş hali. Bu elimde tuttuğum yay ise geleneksel Türk yayıdır” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Manisa’nın Çocukları Ok Atmasını Öğreniyor (3)

Şehzadeler Kaymakamı, öğrencilere okçuluk hakkında teknik bilgi verdi. Öğrencilere yay ve okun doğru kullanımı hakkında uygulamalı anlatım olarak gösterendi.

Manisa’nın Çocukları Ok Atmasını Öğreniyor (2)

Çocuklara bu tür eğitimler ve tarihi sporları sevdirdikleri için Manisa İl Müftülüğü ile Şehzadeler Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

Muhabir: ALİ GÖZEN