Manisa Su ve Kanalizasyon İşleri'nin  (MASKİ) Sondajlar ile Gürle Kaptaj arası isale hattı yapım çalışmalarında sona gelindi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Gürle Mahallesi'nde bulunan çalışmaları yerinde inceledi.

Maski̇ Çalışmalarıyla Göz Dolduruyor! Başkan Zeyrek, Faaliyetleri Yerinde Inceledi (1)

MASKİ ekiplerinin özveriyle çalıştıklarını belirten Başkan Ferdi Zeyrek, çalışmaların devam edeceğini dile getirdi.

Alaşehir  dikkat! 16 Eylül elektrik kesintisi Alaşehir dikkat! 16 Eylül elektrik kesintisi

Maski̇ Çalışmalarıyla Göz Dolduruyor! Başkan Zeyrek, Faaliyetleri Yerinde Inceledi (6)

"250 metre yerin altından su çıkartıyoruz"

Gürle Mahallesi'nde 3 tane sondaj açtıklarını söyleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek,

"MASKİ Genel Müdürlüğü'müz tarafından yürütülen Gürle hattı projesinde sona geldik. Devam eden işlerle ilgili olarak da yerinde incelemeler yapmak üzere bugün  Gürleli hemşehrilerimizle birlikteydik. Yaptığımız çalışmaları birlikte değerlendirdik. Bugün Gürle'mizde 3 tane sondajımızı açtık. Yaklaşık 250 metreden suyumuzu çıkartıyoruz ve Manisa'mızın ilerleyen dönemde su sorununu çözebilmesi için çok önemli bir projeydi yaklaşık olarak 2 bin metre yeni bir hat çekerek Manisa'ya ulaşacak olan suyumuzu burada güçlendirdik. 

İklim değişikliklerinden dolayı sularımız her geçen gün azalıyor. Yer altından daha derinden sular çekiyoruz. Ama bu şekilde yeni oluşturulan sondajlarla Birlikte bunlara da çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bu Gürle'nin suyu Manisa'mıza özellikle yıllardan veren yıllardan itibaren hizmet veren bir merkezdi. Bunu burada daha da güçlendirmenin, ileride yaşanacak olan su sorunlarının önüne geçmek için bu çalışmayı çok önemsiyorduk. 90 gün gibi bir zaman öngörülüyordu başladığımızda. Ama arkadaşlarımızın gayretli çalışmalarına biz bunu 30 gün gibi bir sürede hemen hemen sona getirdik. Bir tek yukarıdaki su depomuzun kaba inşaatı bitti. İnce yapılarına başladık. Onu da en kısa sürede bitirmiş olacağız.  En kısa sürede  Gürleli vatandaşlarımızın isteklerini de yerine getireceğiz. Yalnızca Gürle değil, Manisa'da yaşayan her hemşehrimizin, her zaman için yanında olacağız" diye konuştu.

Maski̇ Çalışmalarıyla Göz Dolduruyor! Başkan Zeyrek, Faaliyetleri Yerinde Inceledi (3)

"İklim değişiklikleri su sorununa neden oluyor"

Sorunları planlı bir şekilde çözeceklerini ifade eden Başkan Zeyrek, son olarak şunları söyledi:

"Yerinde incelemelerde bulunduk. Bu hizmette emeği geçen müdürümüz ve onun ekibine tekrardan burada sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Arkadaşlarımız gerçekten çok gayretli çalışıyorlar.  Su sorunumuz her gün var. Her geçen gün artıyor. Özellikle bu iklim değişiklikleri buna çok sebep oluyor. Ama ekiplerimiz de bunun önüne geçebilmek için gecesini gündüzüne katarak çalışıyorlar. Bu sorunları da en kısa sürede tekrardan kendi ekiplerimizle birlikte çözeceğiz. Saygılar sunuyorum sizlere. Su hayattır. Evet bir zorunluluk, yaşam kaynağının vazgeçilmezi. Biz seçim boyunca söz verdiğimiz üzere ilk 2 ton  suyu bir lira. Son ek ödemelerde de yüzde 30 indirim yaptık. Çünkü Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanan bir şehirdik ve bunu yapamazsın diyorlardı. Evet yapılabileceğini gösterdik.

Manisa Büyükşehir Belediyesi bütçesine bir zarar açıyor mu bu? Tabii ki açıyor. Ama giden özellikle hesaplanamayan ve düzensizce yapılan harcamaların önüne geçtiğimizde biz bu zararı bütçede bir şekilde telafi ediyoruz. Su ucuz diye hunharca kullanmak anlamına gelmiyor. Çünkü suyun ne kadar değerli olduğunu ve yaşamımızda ne kadar önem arz ettiğini biliyor olmamız gerekiyor. Gün geçtikçe yeraltı suları çekiliyor. Gürle'de bugün 250 metreden su buluyoruz. Ama bazı yerlerde 400 metreye kadar inmek zorunda kalıyoruz. Vatandaşımızın bu konuda çok bilinçli olmasını rica ediyorum."

Maski̇ Çalışmalarıyla Göz Dolduruyor! Başkan Zeyrek, Faaliyetleri Yerinde Inceledi (4)

Maski̇ Çalışmalarıyla Göz Dolduruyor! Başkan Zeyrek, Faaliyetleri Yerinde Inceledi (2)

Muhabir: ALİ GÖZEN