Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, yaşanan kuraklığa bağlı olarak içme suyunda yaşana sıkıntılara çözüm bulmaya devam ediyor. 

KulMaski̇, Kula’da Yeni Sondaj Açtı (2)a’nın Battalmustafa mahallesinde, MASKi tarafından, küresel iklim koşulları ve kuraklık sebebiyle mevcut sondaj kuyularında meydana gelen verim düşüklüğüne bağlı içme suyu sıkıntısı yaşayan yeni bir sondaj kuyusu açtı. 
Mahallesi sakinleri uzun süredir su sıkıntısı çekiyor ve bu durumu çözmek için çeşitli taleplerde bulunuyordu. Ancak talepler üzerine açılan sondajlarda kuraklık nedeniyle yeterli suya ulaşılamıyordu. Yaşanan su  sıkıntısı geçici olarak mahalleye tankerlerle taşınan su ile girderilmeye çalışıldı.

Sondaj kuyusunda yeterli suya ulaşıldı

Mahalleye yeni bir su kaynağı kazandırmak İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yer tespit çalışması yapıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında açılan sondaj kuyusunda yeterli suya ulaşıldı. Alınan su numunesi teste gönderildi ve olumlu sonuçlandığı takdirde hat bağlantı çalışmalarına başlanacak. 

Konuya ilişkin konuşan Mahalle muhtarı Ali Koçak,

“Mahallemiz kırsal bir mahalle olduğundan kuraklığın etkisi ile de uzun süredir su sıkıntımız vardı. Yapılan son sondaj çalışmasından istenilen suya kavuştuk. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ferdi Zeyrek ve MASKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Artık su sıkıntımız bitti, mahallemize hayırlı olsun” dedi.  

Manisa'nın Soma ilçesinde mahkemeden tarla satılıktır Manisa'nın Soma ilçesinde mahkemeden tarla satılıktır
Muhabir: RESULENUR KANTAR