Manisa Celal Bayar Üniversitesi 30. Akademik Yılı açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu katıldı. Manisa CBÜ’nün Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Bakan Kasapoğlu’nun yanı sıra Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, üniversitenin öğretim üyeleri, siyasiler ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde üniversitenin gönüllü iklim elçisi Ceylan Vural, iklim değişikliğine dikkat çeken bir konuşma yaptı.

TÜRKİYE’NİN YÜZYILINDA TARİH YAZACAK GENÇLERİN İMZASI OLACAK BİR SÜREÇTEYİZ

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, “Bireyselliğin pompalandığı, toplumsal mutluluğun bertaraf edildiği, kendine tanınan imkanları hoyratça kullanan, doğayı israf eden bir vizyondan biz vizyonuna evrilmemiz gerekiyor. Temel eğitime baktığımızda çocuklarımızı ben duygusundan biz duygusuna evrilebilmeliyiz.  Soru soran bir gençlik olacaksınız, bu vatan uğruna yol olacaksınız. Etrafımızda yaşanan siyasi, sosyal, askeri olayların tamamında coğrafya yaşaması zor olan bir coğrafya. Birlikte çalışabilmek uğruna, daha yaşanabilir kılmak uğruna, teknolojiyi kullanan ve üreten gençlik adına sizlerden çok ümitliyiz. Yurtdışından gelen, gönül elçilerimiz olacak öğrencilerimiz var. Onlarla beraber bu eğitim kurumunu paylaşıyoruz. Akademiye baktığımızda bu meslekte makale yapmaya çalışan, yayın yapmaya çalışan, tez üretmek için konu arayan akademisyenlikten kendini bulan, girişimcilik noktasına evrildi. Bugün artık akademisyenlik çok farklı bir noktada. Türkiye’nin yüzyılında tarih yazacak gençlerin imzası olacak bir süreçteyiz” diye konuştu.

REKTÖR METACBÜ’YÜ TANITTI

Rektör Ataç, üniversitede yaptıkları yenilikleri anlattı ve öğrenciler ile akademisyenler için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Rektör Ataç, “Üniversitemiz uzaktan eğitimde çok başarılı oldu, dijitalleşen dünyada teknolojiyi etkin kullanandan teknolojiyi üreten konuma geldik. Üniversitemiz metacbü’yü hayata geçirdi. Öğrencileri kendi avatarları ile ya da bilgisayarları ile üniversitenin bütün imkanlarından dijital olarak faydalanabilecek. Sanal bir kampus olarak tasarlandı. 9 aylık bir çalışmanın ardından metacbü oluşturuldu. Gelecek yüzyıl bizim yüzyılımız. Gelecek yüzyılda hepimizin imzası olacak. Çünkü topluma karşı sorumluluklarımız var” dedi.

MANİSA ÜRETİM ŞEHRİ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, konuşmasında gençlere ve üniversitenin öğretim üyelerine seslendi. Bakan Kasapoğlu, Manisa’nın üretim şehri olduğunu belirterek, ”Manisa üretimiyle, ticaretiyle sosyal faydası ile üreten, ilerleyen bir şehir olmuştur. Bu ihtişamlı iklimi en güçlü şekilde solumaya devam ediyoruz. Mücadele ruhunu, üretkenliği, inancı hem gençlerde hem de şehrimizin insanlarında görmek bize motivasyon veriyor. Üniversite çağı en verimli, kıymetli zamanlardan. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Manisa’da irfanın ilmin tüten bir ocağıdır. Yetiştirdiği gençler birbirinden kıymetli, onları hazırlayan akademisyenlerimiz, hocalarımızı minnetle selamlıyorum. Üniversitelerin varlık amacı olarak bilginin, bilimin üretildiği, öğrenildiği mekanlar olarak üniversiteleri aynı zamanda bir hayat formu sunan özelliği söz konusu. Üniversiteye öğrenci adımını attığı andan itibaren önemli bir milat da başlamış oluyor. Bir yetişkin olarak bir genç buraya geldiğinde kimliğinin oluşma sürecini üniversitede tamamlıyor. Üniversitelerin sorumluluğu da önemli ve ağırdır. Devletimiz ve bakanlığımız üniversiteleri en önemli paydaş olarak görüyoruz. Ortak paydamızın gençler. En iyi imkanları gençlerle buluşturmanın gayreti içindeyiz. Çağımızın en büyük gücü bilgidir. Bilgiyi öğrenmek elde etmek işin sadece bir yönü. O bilgiden istifade etmek lazım. Bilgiyi verimli şekilde güçlendirmek lazım, artırmak lazım. Nesillerimizin bilgili olması önemli aynı zamanda donanımlı olmaları, analitik kabiliyetleri ile özgüvenleri ile bitmek tükenmek bilmeyen inançları ile yollarına devam etmek zorunlulukları var. Biz gençlerimizi insanlığı en büyük potansiyeli olarak görüyoruz. Gençlerimizin kendilerini tanıyan, dünyayı bilen, özgüveni ile inancı ile hayallerin peşinden taviz vermeden, engel tanımadan koşan gençler olarak var olmalarını sağlamak en büyük amacımız. Türkiye’yi yeni bir döneme Türkiye yüzyılına taşıyacak, aklını ve kalbini birlikte kullanacak gençlik. Türkiye bir gönül ülkesi, geçmişten bugüne ruhuyla inancıyla tüm engelleri teker teker aşmış bir medeniyetin ülkesi. Önüne konulan ateşten çemberleri yenilmeden bertaraf eden bir ülke” dedi.

YETER Kİ GENÇLERİMİZ POTANSİYELLERİNE İNANSIN

Bakan Kasapoğlu, gençlerle köprü kurmak için genç ofisleri Türkiye’nin pek çok yerinde hayata geçirdiklerini, Manisa’da da genç ofisleri açtıklarını belirterek, üniversite öğrencileri için yaptıkları çalışmaları anlattı. Bakan Kasapoğlu,  “Gençlerle aramızdaki köprüleri kurduğumuz alanlarda inşa ettiğimiz alanlardan biri genç ofislerimiz. Her manada gençlerin yanında olduğumuzu ortaya koyuyoruz. Türkiye 20 yıllık süreçte bir devrimi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sağlıktan altyapıya, sanayiye, eğitime, gençlik yatırımlarıyla güçlü bir şekilde ortaya koyan bir devrim. Bu ülkenin gençleri gençlik çalışmaları açısından son 20 yılda hep en önde oldular. Sporda gençleri görüyoruz, şanlı bayrağımızı başarıyla temsil ettiklerini görüyoruz. Bilimde gençlerimiz görüyoruz, teknolojide sadece tüketen değil üreten gençleri görüyoruz. Gençlerimizin Türkiye’nin yüzünü güldürdüğünü görüyoruz. Yeter ki gençlerimiz potansiyeline inansın. Biz bundan sonra da tüm imkanlarımızla gençlerimizin yanında olacağız. 850 bin yatak kapasitesi ile 800’den fazla yurt var. İnci tanesi gibi yurtlarımız dizdik. Talep eden her öğrencimizi yurtlara yerleştirdik. Bu cumhuriyet tarihi rekorudur. Gençlerin hep yanında olacağımızın en bariz örneğidir. Kredilerle, burslarla, proje destekleri ile gençler her daim önceliğimizdir. Gençleri desteklemek en büyük önceliğimiz. Gençlerin siyaset yapabilmesinin önünün açılması, yine genç odaklı hizmet anlayışının sonucudur. Gençlik Türkiye’nin en büyük gücüdür. 20 milyondan fazla genciyle dünyanın en genç nüfuslarından biridir. Gençlerimizle durmadan yorulmadan koşmaya aydınlık yarınları gençlerle inşa edeceğiz” diye konuştu.

MANİSA’YA 200’DEN FAZLA SPOR TESİSİ KAZANDIRILDI

Gençlere büyük bir değer verdiklerini anlatan Bakan Kasapoğlu, Manisa’ya 200’den fazla spor tesisi kazandırdıklarını söyledi. Bakan Kasapoğlu, “81 ildeki üniversitelerimiz eğitimdeki fırsat eşitliğini sağlıyor. 81 ile yaydığımız spor tesisleri de bölgelerin parlayan tesisleridir. Yükselen tesislerden yarınların yıldızları yetişmeye devam ediyor. 2002 yılında gençlik ve spor alanında 24 tesis varken bugün Manisa’da 200 den fazla tesis var. Gençlik merkezleri, yurtları, gençlik kampları, semt sahalarıyla, havuzlarımız var. 2002’de lisanslı sporcu sayısı 6 bin iken bugün itibariyle tam 160 bin. Bu fırsat eşitliğidir, herkesin spora erişiminin en güzel örneğidir. Bugün tarih yazan gençler diğer alanlarda olduğu gibi sporda da çıtayı yükseklere taşıyacaktır” diye konuştu.

GENÇLER NEREDEYSE BİZ ORADAYIZ

Bakan Kasapoğlu, konuşmasında gençlere tavsiyeler verdi. Kasapoğlu, “Gençler neredeyse biz oradayız. Gençler hayalinizi bir ideale dönüştürme yolunda, cesaretini inancınızı hiçbir zaman kaybetmeyin. Denemekten korkmayın, başarısızlıktan korkmayın. Yanınızda güçlü bir devletin olduğunu unutmayın. Sizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacak bir bakanlığınız olduğunu unutmayın. Okumaktan, üretmekten, araştırmaktan geri durmayın. Teknolojiyi kullanın ama teknolojinin esiri olmayın. Ülkemiz için hem bugünü hem de yarını değerli kılma adına iyi yetişmiş bir vatandaş olma ilkesinden taviz vermeyin. Yaptığınız işin en iyisini yapın, popüler olanın değil kalıcı olanın, iz bırakanın peşinden gidin” diye konuştu.

CÜNEYT HASÇELİK/LEYLA DOĞAN

 

Editör: TE Bilisim