Manisa Celal Bayar Üniversitesi, enerji verimliliği kapsamında yürüttüğü başarılı çalışmalar sonucunda "Binalarda Enerji Verimliliği Başarı Belgesi" ödülü aldı.

MCBÜ Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi 2019/18 sayılı Cumhurbaşkanı Genelgesi çerçevesinde uyguladığı enerji verimliliği önlemleri ile 2019-2023 döneminde %14-%16 arası tasarruf sağlayarak ‘Binalarda Enerji Verimliliği Başarı Belgesi’ ile ödüllendirildi.

Kırkağaç ve Soma dikkat! 8 Ekim elektrik kesintisi Kırkağaç ve Soma dikkat! 8 Ekim elektrik kesintisi

 “Sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarımızı daha da ileriye taşıyacağız”

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, “Üniversitemiz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın imzasıyla "Binalarda Enerji Verimliliği Başarı Belgesi" ile ödüllendirildi.

Bildirimlerin yapıldığı süreç içerisinde üniversitemizdeki toplam inşaat alanı, personel ve öğrenci sayısı artmasına rağmen enerji verimliliği konusunda iyiye gitmesi ise ayrı bir başarıdır. “2023/15 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2030 yılı sonuna kadar %30’luk enerji tasarrufu hedefi belirlendi. Üniversitemiz bu hedef doğrultusunda çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Kullanıcıların bilinçlendirilmesi ile sağlanan bu verimlilik ve tasarruf değerlerinin daha da artacağına inanıyoruz. Bu prestijli ödül de üniversitemizi enerji tasarrufu konusunda teşvik eden önemli bir adım oldu. Sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarımızı daha da ileriye taşıyacağız” dedi.

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU