Türkiye'den 1518 bilim insanı "Son Yıllık" listeye girerken, 1172 bilim insanı da “Kariyer Boyu” listesinde yer aldı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nden ise 6 bilim insanı "Son Yıllık" listede, 4 bilim insanı ise "Kariyer Boyu" listesinde kendine yer buldu.

Stanford Üniversitesi bilim insanı Prof. John P. A. Ioannidis’in katkılarıyla hazırlanan ve Eylül 2024’te yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi, Elsevier veri tabanında “Kariyer Boyu” ve “Son Yıllık” olarak iki ayrı kategoride duyuruldu.

Kariyer Boyu Etki Listesi'nde yer alan isimler; Prof. Dr. Aylin M. Deliormanlı, Prof. Dr. Fatih Selimefendigil, Prof. Dr. Leyla Özgener ve Prof. Dr. Mücahit Sütçü. Son Yıllık Etki Listesi'nde ise Prof. Dr. Akın Özçift, Prof. Dr. Aylin M. Deliormanlı, Prof. Dr. Fatih Selimefendigil, Prof. Dr. Leyla Özgener, Prof. Dr. Mücahit Sütçü ve Doç. Dr. Mesut Abuşka yer aldı.

Fahri Aktaş okul ziyaretlerinde Fahri Aktaş okul ziyaretlerinde

Bilim insanları, standart Science-Metrix sınıflamasına göre 22 bilim alanı ve 174 alt alanda değerlendirildi. Bu listeye en az 5 makalesi olan bilim insanları dahil edildi ve alana özgü yüzdelik dilimler oluşturuldu. Elsevier’in Scopus verileri kullanılarak yapılan çalışmada, kariyer boyu veriler 2023 yılı sonuna kadar güncellendi. Yıllık veriler ise 2023 yılı takvimine dayanan atıflara göre belirlendi. Liste, c-puanına (kendi atıfları dahil) ya da %2'lik dilim içerisinde yer alan ilk 100.000 bilim insanını kapsıyor.

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU