Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Hacıhaliller mahallesinde üreticilerle bir raya gelen İl Tarım Müdürü Metin Öztürk, üzüm kesti, sonrasında ise sergilerdeki kurutma çalışmalarına eşlik ederek, çiftçilerin genel görüşlerine ve şikayetlerini dinledi.

Metin Öztürk, Üzüm Üreticileriyle Bir Araya Geldi (2)

Hasat alanını ziyaret eden Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk’e Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Şehzadeler İlçe Tarım ve Orman Müdürü Çınar Aydoğan ile konu uzmanı teknik personeller eşlik etti.

Metin Öztürk, Üzüm Üreticileriyle Bir Araya Geldi (6)

Manisa’nın Dünya’da ün yapmış Sultani Çekirdeksiz Üzüm hasat ve sergi alanına ziyaret eden İl Müdürü Metin Öztürk,

“Manisa, Kurutmalık Üzüm ve Sofralık Üzüm üretiminde ülke birincisidir. Ülkemizdeki Kurutmalık Çekirdeksiz Üzümün %92’si İlimizde üretilmektedir. Ülkemizin geleneksel ihracat ürünlerinden biri olan çekirdeksiz kuru üzüm ihracatının tamamına yakını da Manisa'dan gerçekleşmektedir. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 500 milyon dolarlık üzüm ihracatı gerçekleştiren Manisa, bu yıl da bu rakamı daha da yukarılara taşımayı hedefliyor.

Hasat ve kurutma çalışmalarında üreticilerimize kolaylıklar diliyor, sezonun hayırlı ve uğurlu olmasını,  ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Metin Öztürk, Üzüm Üreticileriyle Bir Araya Geldi (5)

Manisa CBÜ’den  yeni  öğrencilerine jest Manisa CBÜ’den yeni öğrencilerine jest

Metin Öztürk, Üzüm Üreticileriyle Bir Araya Geldi (7)

Metin Öztürk, Üzüm Üreticileriyle Bir Araya Geldi (4)

Metin Öztürk, Üzüm Üreticileriyle Bir Araya Geldi (1) 

Muhabir: ELİF YILDIRIM