Manisa Meydan Gazetesi, 22 Ekim 2024 tarihli sayısında önemli bir toplumsal soruna dikkat çekti. Gazetenin kadın muhabirleri tarafından hazırlanan bu özel sayı, ‘Her Kadın Bir Hayat, Her Kadın Bir Can’ başlıklı manşeti ile kadın cinayetlerine karşı farkındalık oluşturmayı hedefledi. Sayı, kadın cinayetlerinin toplum üzerindeki yıkıcı etkilerini gözler önüne sererek, şiddet mağduru kadınların sesi oldu. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa İl Temsilcisi Semiha Hasgör, Meydan Gazetesi’nin bu duyarlı yaklaşımını takdir ederek önemli açıklamalarda bulundu. Hasgör, kadın cinayetlerine karşı verilen mücadelenin toplumsal bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Manisa Meydan Gazetesi’nin bu sayısı, toplumda kadın cinayetlerine karşı ortak bir bilinç oluşturma ve farkındalık yaratma yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Meydan Gazetesi’nden Önemli Farkındalık Kadın Cinayetlerine Dikkat Çekildi! (2)

Gençlik konseyinden İl Müdürlüğüne ziyaret Gençlik konseyinden İl Müdürlüğüne ziyaret

“Tüm kadınların sesini duyurmak zorundayız”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa İl Temsilcisi Semiha Hasgör, tüm kadınların sesini duyurmak zorunda olduklarını belirtti. Hasgör, “Kadın Cinayetlerine  dikkat çekmek amacıyla böyle bir habercilik ilkesi sürdürdüğünüz için öncelikle  ekibinize teşekkür ediyorum. Kadın gazetecilere söz hakkı vermeniz, bu mücadelenin Kadın mücadelesi olduğunu ve kadınların sesine ihtiyacımız olduğunu bize bir kez daha hatırlatıyor. Kadınların sesini kısmaya yönelik olan bu ataerkil düzende  tüm kadınların sesini duyurmak zorundayız” diye konuştu.

Meydan Gazetesi’nden Önemli Farkındalık Kadın Cinayetlerine Dikkat Çekildi! (1)

“İktidarın kadın düşmanı politikaları cinayetleri artırıyor”

Son aylarda kadın cinayetlerinin artması ile ilgili de açıklamalarda bulunan Semiha Hasgör, son olarak şunları söyledi: “Kadın Cinayetlerinin giderek artması aslında  İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı alınmasıyla başlayan bir süreçti. İktidarın kadın düşmanı politiklarını öne sürmesi, kadının adını yok sayan bir zihniyetle politikalar sürdürmesi, kadın cinayetlerinin giderek artmasına sebep oluyor. İktidarın erkek şiddetini görmezden gelmesi, cezasızlık politikaları kadın cinayetlerinin artmasına neden oluyor ve faillere daha da cesaret veriyor. Öncelikle bunun bir erkek şiddeti olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Faillerin psikolojisi bozuktu, uyuşturucu kullanıyordu bunalımdaydı ya da bir anlık öfkeyle bu cinayeti işledi gibi söylemleri kenara bırakmamız gerekiyor. Elbette bunlar da etken olabilir fakat öncelikli olarak erkek şiddetinin kadınları öldürdüğünü Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun tuttuğu veriler bunu bize gösteriyor. Kadınlar, boşanmak istediği erkek,  erkek kardeşi, eski sevgilisi olan erkek  tarafından öldürülüyorlar. Verilerimize bakıldığında daha çok ayrılmak üzere, ya da ayrılma aşamasında kadınların öldürüldüğünü görüyoruz. Kadınlar kendi hayatları hakkında söz sahibi olmak, özgürce bir yaşam sürmek için öldürülüyorlar. Erkekler kadınların hayatında bir tahakküm oluşturmaya çalışıp kadının bireysel özgürlüğüne müdahalede bulunuyor.”

Meydan Gazetesi’nden Önemli Farkındalık Kadın Cinayetlerine Dikkat Çekildi!

Meydan Gazetesi’nden Önemli Farkındalık Kadın Cinayetlerine Dikkat Çekildi! (3)

Muhabir: ALİ GÖZEN