Manisa’da uzun yıllar Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı görevlerinde bulunan Erkan Öztürk’ün ismi son günlerde Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı konusunda geçiyor. Erkan Öztürk’ün sosyal medya hesabından paylaştığı ‘şehrin çocukları kim’ videosu da bu iddiaların doğrulunu güçlendirdi.

Öztürk, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda,

“Şehrin çocukları kimdir? Bu şehrin proje kaynağı bir dönem siyasette yer edinmiş,  il başkanlığı görevinde, başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, hali hazırda belediye başkan yardımcısı olan, mevcutta belediye başkan adayı olan bir takım şehrin  büyüklerinin ve küçüklerinin bir araya geldiği istişare ettiği bir kardeş birlikteliğidir” ifadelerine yer verdi. 

PROJELERİ DİKKAT ÇEKTİ
Öztürk, paylaştığı videoda, projelerini de şöyle sıraladı: 


“Şehrin ihtiyaçlarıyla ilgili yapılan anketler, iyi kötü bir sonuç vermektedir. Yaptığımız anketler sonucunda, şehrimizdeki sıkıntıların içerisinde turizm gelmektedir. Tarımın, sanayinin olduğu fakat turizmin olmadığı gençlerin daha çok İzmir’i tercih ettiği bir sorunla karşı karşıyayız. Bunun için de turizmi Manisa’ya getirmek adına fikir alışverişi yapılmıştır. Şu gördüğünüz eski garaj yeni proje. Bir tarafta aqua park var diğer tarafta da mevcut otopark. Bu otoparkın olduğu yerde çok güzel projeler daha önce çizilmiş ve  zeminde su olduğu için bu projeler hayata geçmemiş. Biz, bu suyu aqua parkta kullanacağız. Yanında basket ve futbol sahası bowling sahası olarak kullanarak şehrin cazibe merkezi olarak bu bölgeyi yapmak istiyoruz hemen yanındaki kafeler sokağı da bunu tamamlayacaktır” dedi.

MANİSA KENDİ ENERJİSİNİ KENDİ ÜRETECEK 
Manisa’yı da enerji merkezi yapmayı hedeflediklerini anlatan Öztürk:

“Denizli, İzmir, Çanakkale’den sonra aynı zamanda bölgemizde en çok rüzgar alan şehir de Manisa’dır. Manisa’nın dağlarına rüzgar gülleri ile donatılarak bu rüzgardan aldığımız enerjiyi kendi bünyemizde kullanacağız. Özellikle MASKİ’nin elektrik  maliyetinin yüksekliği su faturalarını artırmaktadır. Maliyetleri düşürerek hemşerimize ucuz su imkanını sağlamayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Camiyi de açıyoruz, ezanı da okutuyoruz Camiyi de açıyoruz, ezanı da okutuyoruz

Trafik sorununun da anketlerde yer aldığını kaydeden Öztürk

“Aynı İstanbul ve İzmir gibi büyük metropollerde gördüğünüz martı sistemini Manisa’ya getireceğiz. Scooter, bisiklet, motosikletler şehrin belli bölgelerinde olacak. Telefonunuzla okuttuğunuz barkotla bu araçları kullanabileceksiniz. Sizden sonra başka hemşerimiz bu araçları kullanacak. Bu şekilde birçok kişi de araç kullanma ihtiyacına gerek duymayacaktır. Yine aynı şekilde elektrikli araçlarımız olacak. Belediye şirketinde bağlı olarak çalışacak. Yine hemşerilerimizin hizmetine sunulacak. Ve bunların da enerjisini kendi ürettiğimiz elektrikten alacağız” diye konuştu. 

SPİL DAĞI CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Son olarak Spil Dağı’yla ilgili projesini paylaşan Öztürk:

“Spil Dağı’nı yeteri kadar kullanamıyoruz. Türkiye’nin en büyük karavan üreticilerinden olmamıza rağmen Manisa’mızda bir karavan kampımız yok. Karavanın ve balon turizminin olduğu bir alan Spil’de düşünüyoruz. Bunun içerisinde hem karavan olacak hem balon olacak dağcılıkla ilgili sporlar olacak. Ve bunların yanına da bir barınak yaparak sokak hayvanlarının sokaktaki güvenlik sorununun önüne geçmeyi planlıyoruz. Barınak, hemen tesisin yanında olacağı için orada bulunan yemek artıkları da bu hayvanlarımıza verilecek ve oradaki aileler de çocuklarına hayvan sevgisini aşılayacaklar.  Sosyal anlamda güzel bir proje olmasıyla birlikte çocuklara hayvan sevgisini bu proje sayesinde aşılamış olacağız. Şehrin çocukları biziz, şehrin çocukları sizsiniz. Şehrin çocukları bu şehre aşık olan mesire sevdalı olan laleye gönüllü olan hepimiziz” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Leyla Doğan