Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısında Manisa merkez 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı oylandı. MHP Grubu, planı yeterli inceleyemedikleri dolayı ret oyu vermesi, mecliste şaşkınlıkla karşılandı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, MHP Grubu’nun ret oyu vermesi hakkında;  “Manisa’nın imar planına Milliyetçi Hareket Partisi grubunun ret vermesi gerçekten düşündürücü” dedi.

Büyükşehir Meclisi’nde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının “Manisa ili Şehzadeler ve Yunusemre ilçe merkezleri ve bağlantılı muhtelif mahallelerde 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı önerisinin değerlendirilmesi” teklifi oylandı.

Kömürhan Köprüsü ülkenin gurur kaynağı oldu Kömürhan Köprüsü ülkenin gurur kaynağı oldu

"1 saat zaman diliminde yeterince bakamadığımızı düşünüyoruz"

Oylama öncesi söz alan MHP Grup Başkanvekili, Mehmet Palabıyık, planı yeterince inceleyemediklerini söyleyerek,

 “Söz konusu planları bize komisyonda gösterdiler başkanım. Fakat yalnızca 1 saat gibi bir zaman diliminde tüm Manisa’nın hepsine yeterince bakamadığımızı düşünüyoruz. Yeterince incelenmediği için bu konuda ret kararı veriyoruz. En azından 1 ay gidip komisyonda çalışılsaydı iyi olurdu” dedi.

“Milliyetçi Hareket Partisi grubunun ret vermesi gerçekten düşündürücü”

Başkan Zeyrek, 1 saatlik sürenin planı incelemek için yeterli olduğunu söyleyerek, talep edilmesi halinde bu sürenin komisyon tarafından uzatılabileceğini söyledi. 

Başkan Zeyrek,

“Değerli Başkanım, 1 saat iyi bir süre. Ben, Mimarlar Odası Başkanıyken ilk revizyon planında yaklaşık 15 dakikalık bir sunumla inceleme fırsatı bulmuştum. 15 dakika yetiyordu. 1 saatte inceleyebileceğinizi tahmin ediyorum. Ama Manisa’nın imar planına Milliyetçi Hareket Partisi grubunun ret vermesi gerçekten düşündürücü. 1/5000 revizyon imar planına sizin kadar hakim kimse olmadığını düşünüyorum. Yalnızca 15 dakikalık bir sunum değil, 1 saatte veya sizin uygun gördüğünüz zamanda komisyon da uzatabilirdi. Ama Milliyetçi Hareket Partisi’nin Manisa’nın revizyon imar planına ‘hayır’ demesi, ret vermesi gündemden düşmeyecektir” diye konuştu.

MHP Grubu’nun ret oyu verdiği Manisa’nın 1/5000 ölçekli revizyon imar planı, oy çokluğuyla kabul edildi.

Muhabir: ALİ GÖZEN