Salihli Belediyesi, eylül ayı meclis toplantısını Belediye Başkanı Mazlum Nurlu başkanlığında toplandı. Başkanı Nurlu, meclis toplantısına MHP Salihli İlçe Başkanlığının iddialarına cevap verdi. Nurlu, içme suyu projelerinin orman yangınlarına neden olmaması için ertelendiğini vurguladı.

Engelli gönüllü,  SMA'lı bebek için pazar pazar bağış topluyor Engelli gönüllü, SMA'lı bebek için pazar pazar bağış topluyor

“Yönetim ve hizmet anlayışındaki eksiklik ve yanlışlıklar neticesinde durduruldu”

MHP Salihli İlçe Başkanlığı geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamada, su hattı çalışmasının Başkan Nurlu’dan dolayı durdurulduğunu belirtmişti. MHP Salihli İlçe Başkanlığı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada; “Bahçecik mahallemizdeki kaynak suyunu halkımızın kullanımına sunmak üzere 27 Mart 2024 tarihinde su hattı yapım çalışmasının açılışını gerçekleştirmiştir.. Ancak bu önemli proje, yerel seçimler sonrasında göreve gelen mevcut Belediye Başkanının yönetim ve hizmet anlayışındaki eksiklik ve yanlışlıklar neticesinde yapımına başlanmış olmasına rağmen durdurulmuştur.” ifadelerine yer verilmişti.  

Eylül ayı meclis toplantısında iddialara cevap veren Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu,  söz konusu projeyi yürüten müteahhidi arayarak, meclisi bilgilendirmesini istedi.  Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan müteahhit, Bahçecik içme suyu projesinin iptalinin söz konusu olmadığını, çelik boruların ormanın içinden geçmesi sebebiyle yapılacak kaynak işleminin yangına neden olmaması ve yeni bir felaket yaşanmaması için Manisa Valiliğinin kararıyla 30 Ekim tarihine kadar çalışmanın ertelendiğini aktardı.

Proje ertelendi

Konu kapsamında açıklama yapan Başkan Nurlu, projenin valilik tarafından 30 Ekim’e kadar ertelendiğini açıklayarak;

"Seçim bitmiştir. Artık Salihli'mize hizmet zamanı. MHP'nin iddiaları asılsızdır. Bahçecik içme suyu hattı projesini yürüten müteahhitle yaptığımız görüşmede, çelik boruların birbirine kaynak yapılacağı sırada çıkabilecek bir kıvılcımın orman yangınına sebep olmaması için; Manisa Valiliğinin kararıyla 30 Ekim tarihine kadar projenin ertelendiğini ve şu an depo çalışmalarının devam ettiğinin bilgisini aldık.” Dedi.

Muhabir: ELİF YILDIRIM