Başkan Durbay esnaf ve vatandaşlarla buluştu Başkan Durbay esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Bazı internet haber sitelerinde yer alan Akhisar’daki veteriner kliniğinde miadı geçmiş ilaç  kullanıyorlar haberi Manisalı hayvanseverler tarafından oldukça merak edilmiş ve haberin aslı olup olmadığı araştırılmaya başlanmıştı.

Manisa Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Merter Yıldız, skandal iddialarla ilgili bir açıklama yaptı.

Gerekli incelemenin yapıldığını ve olayların tüm hekimlere zarar verdiğini söyleyen Manisa Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Merter Yıldız, yaptığı açıklamada;

 “Akhisar ilçesinde bir veteriner kliniğinde gerçekleşen olay hakkında kolluk kuvvetleri ve ilçe tarım ve orman müdürlüğünce gerekli inceleme ve tahkikat yürütülmektedir ve süreç Veteriner Hekimleri Odamız tarafından yakından takip edilmektedir.  Sosyal medya ve basında yer alan haberlere yapılan yorumlarda menfur olayın tüm hekimlerimize mal edildiğini ve mesleki itibarımıza zarar verdiğini görmek bizleri üzmüştür. Veteriner Hekimlerimiz, bizlere gıda üreten çiftlik hayvanlarımıza ve can dostlarımıza müdahale ederken ve ilaçların sağlıklı bir şekilde uygulanması noktasında son derece hassasiyet göstermektedirler. Miadı geçen ilaçlar ile ilgili prosedürler bellidir ve kliniklerimiz bu prosedürlere uyarak miadı geçen ürünlerin imhasını gerçekleştirmektedirler.  Basında yer alan ve bahsi geçen Veteriner hekim ve Kliniği hakkındaki ilk  tahkikatta edindiğimiz bilgiler ışığında odamızca da Mesleki mevzuatlarımız gereği inceleme başlatılmıştır. Bahse konu bu münferit olayın veteriner hekimler ve veteriner hekimlik mesleğinin imajını zedelemesine asla izin vermeyeceğimizi ve sürecin takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz” dedi.

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU