Türkiye’nin en önemli meslek liselerinden biri olan ve Manisa OSB desteğiyle sanayicinin istediği nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla kurulan Manisa Organize Sanayi Bölgesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (MOSTEM) 11. Dönem mezunlarını vermenin heyecanını yaşadı.

1838 öğrencinin eğitim gördüğü Özel MOSTEM Lisesi 2023-2024 döneminde 469 öğrenci mezun oldu.

Okulun spor salonunda gerçekleşen mezuniyete Manisa OSB Denetim Kurulu Üyeleri Doğan Çelik ve M. Gökmen Çekingöz, Manisa OSB Başkanlık Danışmanı Nihat Akyol, MOSTEM Lisesi Danışma Kurulu Üyeleri Rahim Renan Çapra ve Hakan Özçelik katıldı.

Dereceye Giren Öğrenciler: Anadolu Teknik Programı: 1.-Ata Şenol, 2.-Emirhan Kayhan, 3-Emre Ural ve Anadolu Meslek Programı: 1.-Mehmet Emirhan Sönmez, 2.-Arda Hasan Dinçer 3.-İsmail Yarıcı oldu. Dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından bisiklet hediye edildi. Okulun korosu tarafından 100. Yıl marşı büyük coşkuyla söylendi. Halk oyunları ekibi Zeybek oynadı. 


Okul Müdürü Mehmet Ali Özfiliz, mezun olan öğrencileri tebrik etti. Manisa OSB Başkanlık Danışmanı Nihat Akyol, Özel MOSTEM Lisesinin Okul ve sanayi iş birliğinin başarılı bir neticesi olan, mesleki ve teknik eğitimler konusunda ülkemizde öncü ve model okul olarak gösterildiğini belirtti.

Yunusemre Belediyesi’nden kırtasiye yardımı Yunusemre Belediyesi’nden kırtasiye yardımı

Akyol,

“Manisa Organize Sanayi Bölgesi olarak, modern sanayileşmenin tüm gereklerini yerine getirerek ülke ekonomisine ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlıyoruz. Şu anda, 200'den fazla firmada 62 bin 500 kişiye istihdam sağlıyor; yeni ve güçlü yatırımlarla büyümeye devam eden, modern bir bölge olarak varlığımızı sürdürüyoruz. Bölgemizin başarılarının sürdürülebilirliği için en kritik unsur olarak, iyi eğitim almış, yetkin ve kalifiye insan kaynağına, yani sizlere ihtiyacımız var. Sizler MOSTEM Lisemize teknik iş öğrenme ve kendini geliştirme arzusu ile gelerek, en güncel teknolojilerle, sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda ve en önemlisi de sanayicimiz ile el ele çok kaliteli bir eğitim aldınız.  Bizler, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin teknik insan gücü ihtiyacını karşılayacak nitelikteki MOSTEM Lisemizi, sizlerin sayesinde büyük bir eğitim kampüsüne dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Okulumuzun gurur kaynağı olan sizler, gerek okul içi başarılarınızda, gerek TEKNOFEST gibi tüm ülkeye mal olmuş yarışmalarda elde ettiğiniz başarılar ile bizleri defalarca onurlandırdınız. Gösterdiğiniz azim, disiplin ve çalışkanlıkla sadece akademik başarılarınızı değil, aynı zamanda spor ve teknoloji alanlarındaki yeteneklerinizi de kanıtladınız.  Başarılarınızın ardında yatan emek ve kararlılık için sizleri yürekten tebrik ediyorum. Sizlerin başarıları, okulumuzun ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin geleceğe olan güvenini pekiştiriyor. Bu başarıda büyük pay sahibi olan çok değerli idareci ve öğretmenlerimize de burada tüm emekleri için gönülden teşekkür ediyorum. Onlar büyük bir alkışı fazlasıyla hak ediyor” dedi. 


Öğrencilere seslenen Akyol,

“Ülkemizin geleceği, geleceğimizin teminatı sevgili öğrenciler. Sizler kişiliği oturmuş, ilke ve hedefleri olan, saygılı, çağdaş, bilgili, teknolojiye hakim gençlersiniz… Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk‘ün bizlere armağan ettiği Cumhuriyetimizin 100. yılında, sizlerin başarısının ülkemizin ekonomisinin gelişmesinde çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Okulumuzda aldığınız teknik ve mesleki eğitim, sizlere geleceğin kapılarını aralayacak altın bir bilezik gibidir. Sanayinin tüm ihtiyaçlarına yönelik donanımınız ve becerileriniz, sadece bir iş değil, aynı zamanda yaşam boyu sürecek bir kariyerin temel taşlarını oluşturuyor. Sizlerden beklentimiz, bu kıymetli eğitimi mezuniyet sonrası bir kenara bırakmamanız ve alanınızda kendinizi sürekli geliştirerek, uzmanlaşarak mesleğinize sadık kalmanız… Unutmayın, sahip olduğunuz bu bilgi ve beceriler, hem sizin hem de toplumun geleceği için büyük bir değere sahiptir. Mesleğinizi sevin, ona sıkı sıkıya sarılın. Bir de en önemlisi, iş hayatında da MOSTEMliler olarak birbirinize sahip çıkın. Unutmayın ki hepiniz büyük MOSTEM Ailesi’nin çok kıymetli fertlerisiniz! Bizler de her zaman sizin yanınızdayız! Sizlere başarılarla dolu bir gelecek diliyor, sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu. 

Muhabir: RESULENUR KANTAR